Over Cement

Over Cement

Wat we doen

Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over 9 dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers en hun thematieken, nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst. Lees meer over de festivalselectie

Naast een programma vol voorstellingen, is er volop ruimte voor publiek, makers en professionals om elkaar te ontmoeten en met elkaar in dialoog te gaan en om zich te verdiepen in het uitgebreide contextprogramma.
Lees meer over het contextprogramma

Festival Cement presenteert niet alleen een bijzondere selectie makers, maar produceert ook. We ontwikkelen producties en geven middels coproductiebijdragen impulsen aan makers die we willen presenteren. In Pand 18 beschikken we over twee repetitiestudio´s waar gewerkt kan worden. We zien het produceren als een toegevoegde functie, die mede een basis is voor het festival. De maker en zijn ontwikkeling staan centraal en we ontwikkelen werk in verschillende disciplines. Lees meer over de mogelijkheden die Cement biedt voor makers

Ben je op zoek naar informatie? Wil je eens met ons van gedachten wisselen? Stuur een mail naar info@festivalcement.nl, dan nemen wij contact met je op. Of je kunt rechtstreeks mailen met een van onze medewerkers.

754

Wie we zijn

Festival Cement
Sint Josephstraat 18
5211NJ ‘s-Hertogenbosch

info@festivalcement.nl
073 - 612 57 08
Facebook: festivalcement
Instagram: @festivalcement

Organisatie

Artistiek directeur: Leonie Clement - leonie@festivalcement.nl
Zakelijk directeur: Janneke Defesche - janneke@festivalcement.nl
Festivaldramaturg: Pim Cornelussen - pim@festivalcement.nl
Hoofd publiek: Eugenie Verschuren - eugenie@festivalcement.nl
Medewerker marketing: Frank Dercksen - frank@festivalcement.nl
Festival producent: Vera Andeweg - vera@festivalcement.nl
Technisch producent: Pim Pernet - pimpernet@festivalcement.nl
Coördinator groepen en ticketing: Yvette van Beek - yvette@festivalcement.nl
Producent eigen producties: Rick Hooijberg - rick@festivalcement.nl
Coördinator Impact & Makerschap: Suze van Miltenburg - suze@festivalcement.nl
Coördinator Young Creatives: Tom Heintz - tom@festivalcement.nl

Vrijwilligers

Het festival zou niet kunnen draaien zonder de hulp van onze trouwe club vrijwilligers. Wil je weten wat zij doen? Of wil je je aansluiten? Check hier voor meer info.

Algemene informatie

Gegevens Stichting Cement

Stichtingnaam: Festival CEMENT
KvK-nummer: 1712 2995
IBAN: NL41 TRIO 0197 6926 72
BTW nummer: NL8088.72.941.B.01
Adresgegevens: Sint Josephstraat 18, 5211 NJ te 's-Hertogenbosch

Directeur-bestuurders:
Janneke Defesche en Leonie Clement

Raad van toezicht:
Sebastiaan van Triest (voorzitter), Mohamed Boussoufi

Beloningsbeleid
Stichting Cement voldoet aan de Code Cultural Governance. Toezichthouders zijn onbezoldigd. Bij beloning van de medewerkers & ZZP’ers wordt de CAO Theater & Dans gevolgd. De Fair Practice Code wordt gehandhaafd bij de beloning van artiesten. 

Verantwoording
Bestuursverslag 2020 | Jaarrekening 2020 | Bestuursverslag 2019 I Jaarrekening 2019 I Bestuursverslag 2018 Jaarrekening 2018 I Jaarrekening 2017 

Standaardformulier publicatieplicht ANBI Algemeen
Klik hier

Pers

Ben je op zoek naar persberichten en beeld? Check dan hier.

Onze partners

Verkadefabriek, Huis73, Willem Twee, Werkwarenhuis, Theaterfestival Boulevard, Theater Artemis, DansBrabant, De Nieuwe Vorst, Festival Circolo, Het Zuidelijk Toneel, Parktheater Eindhoven, Podium Bloos, United Cowboys, Werkwarenhuis, Matzer, Pand 18, Over het IJ, VIA ZUID, Toneelacademie Maastricht, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, VVV ’s-Hertogenbosch, Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch, We Are Public, CJP, Quiet Community Den Bosch, Mister Adam, The Cre8ion Lab, Toffey.