962

Zonder vrijwilligers geen festival

Zonder vrijwilligers geen Festival Cement! Elk jaar breidt het Cement-team zich in aanloop naar het festival uit met tientallen vrijwilligers. Zij helpen ons om Festival Cement tot een succes te maken. 
Ook logeren veel van onze makers bij gastgezinnen.

Vrijwilligersfuncties
Er is voor ieder wat wils. Hieronder hebben we de belangrijkste onderdelen op een rijtje gezet:

Bouwploeg/Techniek
De voorstellingen van Festival Cement spelen op diverse bijzondere locaties. Ter ondersteuning van onze techniekcrew zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de op- en afbouw van decors en licht-/geluidsinstallaties. Als vrijwilliger techniek krijg je een unieke praktijkervaring. Hard willen werken, spierballen, technische ervaring en in het bezit zijn van een BHV-certificaat zijn een pre! Vanwege het fysiek zwaardere werk ontvang je een vrijwilligersvergoeding van €5,00 per uur. Voor deze functie dien je minimaal twee dagen inzetbaar te zijn.

Publieksbegeleider
Als publieksbegeleider sta je op een van de voorstellingslocaties om de bezoekers te begeleiden. Je controleert en verkoopt (last-minute) kaartjes, deelt programmaboekjes uit en informeert bezoekers over de voorstellingen. Je bent voor zowel acteur als bezoeker het gezicht en het uithangbord van Festival Cement. Voor deze functie dien je minimaal twee dagen inzetbaar te zijn.

Infobalie
In het festivalhart staat een infobalie waar bezoekers terecht kunnen met hun vragen en waar meer info verstrekt wordt. Denk aan vragen over de verschillende locaties, het programma, de tijden etc. Jij helpt de bezoekers op weg! Voor deze functie dien je minimaal twee dagen inzetbaar te zijn.

Runner
Binnen deze functie kun je ingezet worden om bloemen te bezorgen bij premières, verschillende boodschappen te doen of last minute ritjes te rijden voor het productiekantoor of een voorstelling. Voor deze functie dien je minimaal twee dagen inzetbaar te zijn.

Productiekantoor
Op het productiekantoor van team Festival Cement assisteren met ontvangstbalie, boodschappen en andere (eventueel licht-technische) klusjes. Er wordt minimaal 4 dagen beschikbaarheid gevraagd, de uren per dag zijn in overleg. Als de dienst met lunch- en dinertijd overlapt, dan kan je met ons mee eten.

Gastgezin
Festival Cement wil jonge makers graag een kans bieden om tijdens het festival in ‘s-Hertogenbosch te verblijven. Daarom zijn we op zoek naar Bossche gezinnen die de makers hierbij willen helpen. Het gaat dan om een slaapplek met ontbijt. Lunch en/of avondeten aanbieden mag, maar hoeft niet. Wanneer de locaties goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer of te voet, reizen de makers/acteurs/dansers veelal zelfstandig. Een fiets te leen aanbieden – wanneer mogelijk – is altijd prettig. Verder is ieder gastgezin vrij om e.e.a. naar believen in te vullen.

Vergoeding
In ruil voor jouw bijdrage aan Festival Cement als Bouwploeg/Techniek, Publieksbegeleider, Infobalie of Runner, krijg je het volgende terug:

  • Een sprintpas, als toegangsbewijs voor gratis voorstellingen gedurende het festival!
    Afhankelijk van de diensten die je draait, krijg je van ons een heerlijke maaltijd op de dag dat je staat ingeroosterd!
  • Je krijgt een origineel Festival Cement T-shirt.
  • Je reiskosten buiten ’s-Hertogenbosch worden vergoed.
  • Je hebt de unieke mogelijkheid om het Festival Cement zowel voor als achter de schermen mee te maken!

Mocht je je huis openstellen als gastgezin krijg je in ruil hiervoor:

  • per overnachting van een gezelschap twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze.
  • De kans om deelgenoot te worden van de festivalbeleving van onze makers!

Interesse?
Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van Festival Cement, meld je dan aan via deze link.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Linda.