De Selectie

De Selectie

Festival Cement is een solide bodem voor jonge makers. Elk jaar, eind maart, tonen twintig jonge makers uit Nederland en Vlaanderen hun werk in ’s-Hertogenbosch aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over negen dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien. Het programma van Festival Cement is een podium voor het werk van een nieuwe generatie podiumkunstenaars en geeft ruimte en zichtbaarheid aan hun ontwikkeling.
De signatuur van het programma wordt bepaald door de makers die Cement selecteert. Festival Cement biedt geen overzicht, maar alle voorstellingen en onderdelen naast elkaar vormen een uitspraak: een uitspraak over belangwekkende ontwikkelingen binnen het werk van een nieuwe generatie en over de kwesties waar deze zich mee bezighoudt. Cement laat zien dat actualiteit en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De maker en zijn of haar ontwikkeling vormen het uitgangspunt voor selectie. De selectie komt tot stand op basis van vooraf bekeken werk en een doorlopend gesprek tussen maker en festival over concept, ambitie, ideeën en drijfveren.
Wil je ons kennis laten maken met je werk, kun je een uitnodiging sturen naar: leonie@festivalcement.nl