De Selectie

De Selectie

Festival Cement is een solide bodem voor jonge makers. Elk jaar, eind maart, tonen twintig jonge makers uit Nederland en Vlaanderen hun werk in ’s-Hertogenbosch aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over negen dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien. Het programma van Festival Cement is een podium voor het werk van een nieuwe generatie podiumkunstenaars en geeft ruimte en zichtbaarheid aan hun ontwikkeling.
De signatuur van het programma wordt bepaald door de makers die Cement selecteert. Festival Cement biedt geen overzicht, maar alle voorstellingen en onderdelen naast elkaar vormen een uitspraak: een uitspraak over belangwekkende ontwikkelingen binnen het werk van een nieuwe generatie en over de kwesties waar deze zich mee bezighoudt. Cement laat zien dat actualiteit en kunst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Bij Festival Cement selecteren we makers op persoonlijke wijze door middel van meerdere gesprekken. Die voert onze artistiek leider Leonie Clement of onze programmamaker Kim Snauwaert graag met je. Bij voorkeur komt Leonie of Kim graag naar een van je voorstellingen kijken, dus nodig hen vooral uit als je gaat spelen. Als dat geen optie is, laat hen dan wat van je werk zien.

Je kunt met Leonie in contact komen via leonie@festivalcement.nl, of met Kim via kim@festivalcement.nl