

De bossen branden af, de zeespiegel stijgt, de ongelijkheid groeit. Ondertussen twijfelen we. Aan de wereld, aan onszelf, aan goed en kwaad. Om wat voor helden vraagt deze wereld?
Je bent negentien, net op kamers, net begonnen aan een nieuwe opleiding, en opeens ben je bang. Eerst hoop je nog dat het alleen een MDMA-dip is, maar dan… dan blijf je bang.
Je kent de kortfilm. Nu stellen Joeri Happel en Lucas van der Vegt je voor aan de kortvoorstelling, waarmee ze je binnen een paar minuten bij de lurven grijpen. Een explosie in slow motion. Tijd ingedikt en uitgestrekt.
“Ik ben heel lang bang geweest.
Voor de wereld die jij schiep.
Voor hoe wreed jij hem maakte.”
Een prominent politica komt aan de vooravond van de verkiezingen stil te staan in een verlaten omgeving. Haar kind zit op de achterbank. Deze noodgedwongen stilstand doet haar achterom kijken. Hoe is ze op dit punt gekomen? Welke offers moest ze brengen als alleenstaande moeder en wat is de neerslag van dit alles op de opvoeding, van haar kind?
In Liberty Bell onderzoekt het zuid land de wisselwerking en het spanningsveld tussen kind en volwassene, tussen jonge speler en actrice, tussen kind en moeder.
Elmer Kouwenberg raakte 28 jaar geleden verlamd. Zijn zorgteam bestaat uit drie zorgverleners/kunstenaars. Sinds 2021 doen ze samen onderzoek naar zorg, nabijheid en onze verhouding tot de ander.
Drie makers/onderzoekers nemen je mee in de wisselwerking tussen hun achtergrond als dansers en de fysieke dimensie van hun werk met Elmer. In hun werkwijze worden (lichamelijke) beperkingen niet simpelweg ervaren, maar erkend als intrinsiek en onmisbaar onderdeel van het proces. In een intieme setting word je uitgenodigd om je schoenen uit te doen en deel te nemen.
Wat wil het volk? Actie, zoveel is zeker. En seks! En geweld! Maar ook intellectueel geprikkeld worden. En liefst met humor, de wereld staat tenslotte in brand.
Twee theatermakers trachten verwoed de verwachtingen van de toeschouwers te doorgronden. Maar hoe meer ze zich afvragen wat het publiek wil, hoe meer ze vast komen te zitten in hun hoofd. Tot er stoom uit hun oren komt en het podium zich vult met rook. Een voorstelling over de crisis van het handelen en handelen in crisistijd.
Ben jij ook een bangerik? Durf jij ook soms 's nachts niet naar de wc omdat er vanuit elk donker hoekje een tijger tevoorschijn zou kunnen springen? Heel eng! Of misschien stiekem ook wel op een leuke manier spannend?
In een avontuur vol poppen, pop-ups, visuele trucs, livemuziek en veel humor onderzoekt Sonja van Ojen het bang zijn voor het onbekende. In Het Donker komt het donker tot leven; uit een schaduw, een doos, je broekzak of gewoon een donker hoekje van het podium. Wat zou er allemaal in het donker verstopt zitten? Een krokodil of een bananensoes? Een hijskraan of een tandenborstel?