Datum
Radicale Gezelligheid
Contextprogramma
22-03

Radicale Gezelligheid

De Kronieken I: Wat heb je nodig? / Een dag over (chronisch) ziek-zijn in de sector

Radicale Gezelligheid (Lisanne van Aert, Lotte Lola Vermeer en Floor Cremers) maakt theater om existentiële en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Op vrijdag 22 maart organiseren ze een middag over (chronisch) ziek-zijn in de podiumkunstensector. Is hier wel ruimte voor? Hoe creëren we mogelijkheden voor verschillende lichamen? Wat verstaan we onder een ‘gezonde werkcultuur'? 
Blok Cement
Contextprogramma
18-03 t/m 21-03

Blok Cement

Voor de avontuurlijke kunstvakstudent

BLOK Cement is er voor de avontuurlijke kunstvakstudent. Vier dagen lang werken en discussiëren de deelnemers samen, bezoeken ze voorstellingen en doen ze mee aan masterclasses van makers die op het festival staan. Daarnaast gaan ze in gesprek met de artistieke leiding van het festival. Zo worden er nieuwe banden gesmeed en mogelijke toekomstwegen verkend.

Voel je je geroepen? Stuur een mail naar kim@festivalcement.nl
 
Dag Dramaturgie
Contextprogramma
20-03

Dag Dramaturgie

Ons jaarlijks terugkerend ontmoetingsprogramma voor dramaturgen en student dramaturgen dat zich richt op de vernieuwing van de dramaturgische praktijk: Dag Dramaturgie. Op 20 maart spelen we met deze dag in op de nood om met collega’s door te praten over actuele vragen, methodieken, voorstellen en thematieken die theatermakers bezighouden.
Maxime Dreesen/Tabooboo
Feest

Maxime Dreesen/Tabooboo

Giggle Galaxy

Op 22 maart host theatermaker Maxime Dreesen/Tabooboo een party gone wild op Festival Cement. DJ’s, artists of the future en dancing creatures all over the place. Droom mee over de toekomst, zing luid, shake your booty, drink cocktails in een hoekje of rol al giechelend door het gras: alles kan.

Makers Maandag
Contextprogramma

Makers Maandag

Heb je als maker vragen rond je begroting, coproducties en subsidiedossiers? Wil je graag feedback rond de praktische, productionele- of inhoudelijke kant van je werkproces? Dan kun je samen met andere makers vanaf maart maandelijks bij ons langskomen. We bieden naast lunch ook een persoonlijk gesprek aan op aanvraag. De eerste Makers Maandag vindt plaats op maandag 18 maart tijdens Festival Cement en is inclusief voorstellingsbezoek.

Young Creatives
Contextprogramma

Young Creatives

Tijdens Festival Cement zijn de Young Creatives op 22 maart van de partij. Deze groep van Bossche jongeren tussen de 16 en 21 jaar verkennen kunst en cultuur in alle uithoeken van de stad. Ter ere van het 25 jarige bestaan trappen ze de dag af met een pubquiz waarin hun kennis op het gebied van theater en muziek op de proef wordt gesteld.