Datum
Bordje Cement
Festival
17-03 t/m 25-03

Bordje Cement

Eet je een hapje mee?

Voorafgaand aan de voorstelling even samen met makers en organisatie de honger stillen? Of juist na afloop gezellig napraten met een drankje? Wees meer dan welkom in ons Festivalhart in de Verkadefabriek. 

Vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur serveren we voor € 17,50 een speciaal Bordje Cement.
Maxime Dreesen: TABOOBOO’S AFTERPARTY
Feest
24-03

Maxime Dreesen: TABOOBOO’S AFTERPARTY

Een avondprogramma hosted by theatermaker Maxime Dreesen/Tabooboo, wie wil dat nou niet? Verwacht queer performers, drag DJ’s en edgy acts. Laat je nagels doen, zing hard mee, shake your booty, drink cocktails in een hoekje of rol door het gras: alles kan. Samen maken we er een knallende climax van, hihihihi.

Meetup
Contextprogramma
23-03

Meetup

De impact van impact

Festival Cement onderzocht de afgelopen vier jaar van alles over impact. Tijdens deze meetup delen we wat we zijn tegengekomen, op een manier die past bij hoe we de afgelopen periode zelf hebben gewerkt: meerstemmig, makersgericht, bottom-up en vooral niet resultaatgebonden.
Blok Cement
Contextprogramma
20-03 t/m 23-03

Blok Cement

BLOK Cement is een jaarlijks terugkerend atelier onder leiding van Florian Hellwig. Vier dagen lang werken en discussiëren de deelnemers samen, bezoeken voorstellingen en doen mee aan masterclasses van makers die op het festival staan. 

 

De Troffel
Contextprogramma
20-03

De Troffel

Pitches en uitreiking

In november 2022 nodigden we jonge afgestudeerde en autodidacte theatermakers, choreografen, performers, tekstschrijvers en scenografen uit om hun beste concept voor een voorstelling of performance in te sturen en mee te dingen naar De Troffel 2023.

De vele inzendingen worden met veel plezier gelezen door een leescommissie, bestaande uit amara Roos, Milone Reigman en Ahilan Ratnamohan. Zij selecteren acht concepten.

Op 20 maart pitchen om 13.00u de geselecteerde makers hun plannen. Dat doen zij voor een jury, die dit jaar bestaat uit: Joost Segers, Dorothy Blokland en Sophie Sanders.

Op 20 maart om 19.00u zal de jury de winnaar van De Troffel 2023 bekend maken.

Dag Dramaturgie
Contextprogramma
25-03

Dag Dramaturgie

De Dag Dramaturgie is een jaarlijks terugkerend ontmoetingsprogramma voor dramaturgen dat zich richt op de vernieuwing van de dramaturgische praktijk. De afgelopen jaren werd er gesproken over waarden van dramaturgen, over de dramaturg van de toekomst en over stadsdramaturgie.

Binnenkort vind je meer info over de inhoud van de Dag Dramaturgie en de route om je aan te melden.

Young Creatives
Contextprogramma
24-03

Young Creatives

jongerenprogramma

Wat is er in ‘s-Hertogenbosch voor jongeren te doen op gebied van cultuur? Een heleboel! Maar hoe weet je als je tussen de 17 en 20 bent wat echt leuk is? En met wie bezoek je die activiteiten dan? Sinds 2021 is daar de Young Creatives voor.

Tijdens Cement bezoekt deze groep een aantal voorstellingen, nemen ze een kijkje backstage en eten ze samen met de crew een hapje mee.

Festivalgasten
Contextprogramma

Festivalgasten

Cadeau aan de makers

We nodigen tijdens het festival een aantal festivalgasten uit als cadeau aan de jonge makers. Zij bezoeken voorstellingen, gaan in gesprek met makers en geven op allerlei momenten en plekken hun bevindingen terug. Dikke kans dat je ze tegen het lijf loopt bij een voorstelling of dat ze bij ze aan tafel zitten tijdens het eten.
De Festivalgasten van dit jaar zijn Ruth Benschop (lector bij het Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten, Hogeschool Zuyd, te Maastricht) en Ruth Mariën (artistiek coördinator d e t h e a t e r m a k e r).
 

Archiveren voor dummies
Contextprogramma
22-03

Archiveren voor dummies

Podiumkunst.net

Kon je maar eens meekijken in het maakproces van die geweldige maker! Maar helaas, die werkt niet meer… Een blik in het archief kan dan een schatkamer openen vol inspiratie, manieren van werken en verhalen. Hoe ga je met je eigen archief om zodat anderen geïnspireerd kunnen raken door jouw werk? Of hoe bewaar je methodieken en werkwijzen zodat je kunt reflecteren op je eigen maakproces en daarover kunt vertellen, bijvoorbeeld aan subsidieverleners?