Impact

Impact

Impact. Sinds een aantal jaar duikt deze term voortdurend op in de podiumkunstensector. Maar wat verstaan we daar nu precies onder? Spreken we wel over hetzelfde als we dit begrip gebruiken? Wat doet de term in praktijk en in het werk van makers van nu? En wat kunnen we hierin leren van het publiek?

De afgelopen vier jaar onderzocht Festival Cement van alles over impact. Vanuit verschillende perspectieven en samen met onze medewerkers, makers en publiek bevroegen en ontmantelden we het begrip. Dat deden we op een meerstemmige, makersgerichte, bottom-up en vooral niet resultaatgebonden manier.

Want wat blijkt? Het gezamenlijk zoeken naar wat impact subjectief betekent brengt ons meer dan het objectief willen meten van de impact zelf. Er is geen formule voor het bespreken van en meten van impact. Impact is een proces.

Over de jaren heen heeft dit onderzoek zich in meerdere vormen en onderdelen geuit. Op dit stukje internet lichten we ze uit. Om jou/je organisatie/medemaker/collega's te inspireren om het discours actief met elkaar te onwtikkelen.

Het impacttraject werd mede mogelijk gemaakt door: BankGiro Loterij Fonds, 2P-regeling Fonds Podiumkunsten en Fontys master kunsteducatie.

Dit hoort bij het impacttraject

Dit hoort bij het impacttraject

Meetup: de impact van impact

Een dag lang van alles over impact in de podiumkunstensector. Workshops, presentaties, een borrel en een gezamenlijk bezoek aan een voorstelling tijdens Festival Cement.
Dit hoort bij het impacttraject

Kijkgasten

We vinden het belangrijk om via de blikken van mensen buiten de podiumkunstensector te leren over ons festival. Dit doen we door een kleine groep mensen te verwelkomen en uit te nodigen voor open gesprek.
Dit hoort bij het impacttraject

De Standplaats

De Standplaats is een reeks bijeenkomsten voor makers waarin we ruimte maken voor vragen die betrekking hebben op de context van hun praktijk.
Dit hoort bij het impacttraject

SLUMBER

SLUMBER is een tool die bezoekers van theaters en musea handvatten geeft om ‘het woordeloze’ te verkennen. Op interactieve en speelse wijze verleidt SLUMBER je nog even te sluimeren, te reflecteren, je ervaring te delen of te archiveren.