2693

Cement Producties

Festival Cement is niet alleen een podium, maar ook een ontwikkelplek. Cement produceert elk jaar ten minste twee Cement Producties. Makers en hun teams krijgen intensieve zakelijke en artistieke coaching en worden ondersteund op het gebied van productie, techniek en marketing. In Pand 18 beschikken we over twee repetitiestudio´s waar gewerkt kan worden. Daarnaast geven we via coproductiebijdragen impulsen aan een aantal makers die we presenteren.

De onderstaande makers hebben recent of in de afgelopen jaren een Cement Productie gemaakt.

Actueel

Actueel

Jelle Huizinga (2024)

Voor Jelle Huizinga, vierdejaars performance student aan de Toneelacademie Maastricht, staat het performatief maken van zijn muziek centraal. Wat er live gebeurt, in een ontmoeting met publiek, is voor Jelle niet te vangen in een opname. Desondanks werkt hij tijdens zijn maakproces toe naar het uitbrengen van zijn muziek.
Actueel

Plankton (2022 - heden)

Makersduo Plankton is een samenwerking tussen Sonja van Ojen en Hendrik Kegels. Met fantasie als werktuig maken ze het alledaagse magisch. In hun werk vind je sowieso humor, visuele trucs en geknutselde decors terug.
Actueel

King Sisters (2022 - heden)

Collectief King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning en maakt concert-performances. Hun zangstemmen zijn de verbindende factor in hun interdisciplinaire werk.
Actueel

TIMO TEMBUYSER (2019 - HEDEN)

Timo Tembuyser beweegt zich graag van koorconcert naar bewegingsvoorstelling, van tekstperformance tot geluidsinstallatie, waarin hij zoekt naar verschillende vormen.

Archief

Archief

Maxime Dreesen - BLUSH BLUSH (2023)

Theatermaker Maxime Dreesen a.k.a. Tabooboo hostte een afterparty gone wild op Festival Cement. Drag DJ’s, queer music artists en dancing creatures stonden met rode wangetjes de hele avond los te gaan bij BLUSH BLUSH.
Archief

Ika Schwander (2023)

Performer en regisseur Ika Schwander werkt het liefst op het grensgebied tussen verschillende disciplines. Ze maakt beeldende voorstellingen, films en performatieve installaties. In haar werk onderzoekt ze concepten rondom trauma, zorgzaamheid, ecologie en de dood.
1211

BRAM VAN HELDEN (2022)

Bram van Helden maakt werk waarin niet de mens maar een object of fenomeen centraal staat. Hij wisselt tussen het maken van theater, performances, installaties en exposities.
911

IRA BRAND (2022)

Ira Brand is kunstenaar, maker, performer, schrijver en curator. Ze maakt interdisciplinaire live performances: solovoorstellingen, een-op-een-stukken, duetten of participatief werk.
955

COR LANGERAK (2022)

Cor Langerak studeert dit jaar af aan de Performance opleiding van Toneelacademie Maastricht. Hij werkt graag met technologie en rondom filosofische benaderingen binnen de technologie.
766

TELETEXT (2021)

Muziektheatercollectief Teletext (Leonore Spee en Sascha Bornkamp) vat de Nederlandse taal in klank en test haar rekbaarheid. Van slow rapped poetry tot live-podcasting.
1257

MARIJN GRAVEN (2017 - 2022)

Marijn maakt intieme, aansprekende voorstellingen vol verhalen die tegelijk persoonlijk en universeel zijn. Samen met het publiek gaat zij op zoek naar antwoorden op allerlei levensvragen.
772

BART VAN DE WOESTIJNE (2019 - 2022)

Bart van de Woestijne is schrijver, theatermaker en filmmaker en werkt onder de naam Werkplaats van de Woestijne. Hij poogt in zijn werk grip te krijgen op levensgrote onderwerpen.
767

DORIS VERVUURT & MARTHE KONING (2021)

Op muzikale en visuele wijze onderzoeken Doris Vervuurt en Marthe Koning de menselijke, emotionele binnenwereld. Het publiek wordt direct aangesproken op zijn zintuigelijke aanwezigheid.
769

HÉLÈNE VRIJDAG (2020 - 2021)

Het werk van Hélène Vrijdag centreert zich rondom alle mogelijke manieren om het begrip stilte groots te belichamen als performer. Dit doet ze door altijd te vertrekken vanuit stem, geluid en muzikaliteit.
768

ST. RADICALE GEZELLIGHEID / HET PIJPCOLLECTIEF (2020 - 2021)

St. Radicale Gezelligheid / Het Pijpcollectief bestaat uit Lisanne van Aert en Lotte Lola Vermeer. Zij maken theater om existentiële en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken.
773

MILOU VAN DUIJNHOVEN (2019)

Als maker werkt Milou van Duijnhoven vanuit iconische figuren die haar passeren op straat, uit de popcultuur, religie of geschiedenis. Van een pizzabezorger tot Madonna.
775

SANNE NOUWS (2016 - 2019)

Sanne Nouws bouwde een eigen huis: House of Nouws. Vanuit dit huis maakt ze bonte voorstellingen met existentiële thema’s, zwarte humor en smeuïg spel voor jeugd en voor volwassenen.
776

EMILIE POS (2018)

In haar werk zoekt Emilie Pos de grenzen op tussen realiteit en fictie, de innerlijke en uiterlijke wereld, abstractie en realisme. Ze zoekt naar de lege plek en onderzoekt hoe die te vullen.
777

SAM SCHEUERMANN (2017)

Sam Scheuermanns werk typeert zich door een beeldende kijk op de ruimte en de posities van mensen die zich daarin begeven, met een focus op de onderlinge relaties tussen deze figuren.
778

SARA VAN GENNIP & ANNECHIEN DE VOCHT (2016)

De beeldende kracht en de fysieke insteek van regisseur Annechien de Vocht biedt een spannend tegenwicht aan de krachtige taal van schrijver Sara van Gennip.
779

EVA LINE DE BOER (2015-2018)

Theaterregisseur Eva Line de Boer geeft in haar regie vorm aan haar fascinatie voor de toename van het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte.