2691

MAAK is ons eigen magazine. Vanaf 2021 maken we bij elke festivaleditie een magazine vol boeiende achtergrondverhalen, luchtige interviews en spannende beelden. Je leest er meer over de makers van het festival en ontdekt hun inspiratiebronnen en verbeeldingswerelden. Het is de ideale compagnon om ons festival mee te bezoeken.

Zou je nu nog graag een MAAK ontvangen? Je bent welkom om er bij ons op kantoor eentje op te halen, of we sturen een exemplaar naar je op. Stuur een mailtje naar publiciteit@festivalcement.nl, en dan gaan we het regelen!

Lees artikelen uit MAAK 2024

Lees artikelen uit MAAK 2024

Hallo met... Tibau Beirnaert

Samen met regisseur Laurens Aneca maakte Tibau hun afstudeervoorstelling F A G G O T S. De vers van het KASK afgestudeerde (2023) performer, theatermaker en knutselaar Tibau Beirnaert zet drag, queerness en fantasy, gepaard met absurdistisch en grotesk spel, centraal in hun werk.
Lees artikelen uit MAAK 2024

Een micro-illusionist is een goochelaar met een chique naam

Theatermaker Bram van Helden maakt performances, installaties en beeldend theater. Om het mysterie van alles om ons heen voor een moment te kunnen grijpen, stelt hij niet mensen maar objecten centraal. Al zittend aan een tafel, starend naar verschillende objecten, ervaar je de traagheid van dingen. Leonie Clement ging met hem in gesprek over zijn makerspraktijk en hoe die is gelinkt aan zijn verleden als goochelaar.
Lees artikelen uit MAAK 2024

Hallo met... WOLF WOLF

Theatercollectief WOLF WOLF, dat zijn Imke Mol, Gilles Pollak, Naomi van der Horst, Flor Van Severen en Mitch Van Landeghem. WOLF WOLF maakt teksttheater en doet dat collectief. Vanuit bestaand tekstmateriaal (zoals nu op basis van het stuk Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind in 1891) gaat WOLF WOLF de zoektocht aan naar wat fictie kan betekenen in een mensenleven, wat verhalen en het opnieuw spelen van verhalen vandaag kunnen teweegbrengen. Dat doet WOLF WOLF met een groot bewerk-, schrijf- en speelplezier.
Lees artikelen uit MAAK 2024

Gerben Vaillant: over de lucht tussen de dingen

Interdisciplinair performancemaker Gerben Vaillant is gefascineerd door de afstand tussen mens en realiteit: daar waar het de mens niet lukt (onderdeel van) een geheel te zijn. In zijn fysieke voorstelling on almost every page brengt hij verschillende beelden bij elkaar: de eenzame schilderijen van lege kamers van kunstenaar Ben Willekens, een kapot gelopen relatie, de schoonheid van de pantomime en de oneindige parade aan mensen die na een slechte ‘onenightstand’ de deur uit loopt. Voor ons magazine geeft Gerben ons een intieme kijk in zijn notitieboekjes.
2721

SIMON BUS OVER HET ZELFPORTRET: "VOLGENS FRANCIS BACON LEEK ZIJN GEZICHT OP PUDDING"

Maker en breakdancer Simon Bus documenteerde zijn leven als breakdancer al vanaf zijn eerste jaren in videoportretten en in 2019 maakte hij de solo Self-portrait, man on orange floor. Nu brengt hij met de avondvullende dansvoorstelling Three Studies (for a self-portrait) drie in elkaar verweven solo’s. Speciaal voor MAAK schreef hij een tekst waar hij zijn fascinatie voor het zelfportret met ons deelt.