Timo Tembuyser
Keer terug naar overzicht Translate EN
Koorconcert / Het Fundament / Première / Cement Productie / Language no Problem / Niet rolstoeltoegankelijk

Timo Tembuyser

MISSA MATER SOLA

MISSA MATER SOLA (letterlijk: ‘mis over de eenzame moeder; mis over alleen de moeder’) is een tweede theatrale mis van componist & theatermaker Timo Tembuyser. Na een eerste mis over de zondaar, staat in MISSA MATER SOLA de moederfiguur centraal, geflankeerd door een zeskoppig zonenkoor — zes jongen(s) op weg naar een volwassen stem. In de afwezigheid van de Vader, wordt de Godin na millennia aan vrouwenonderdrukking bij elkaar gezongen. In samenwerking met danslegende Fumiyo Ikeda als moeder van de gemeenschap aan performers, wordt de moeder-zoon relatie onderzocht als een fysieke daad van geven en ontvangen, van dragen en gedragen worden. Zo is MISSA MATER SOLA zowel koorconcert als dansvoorstelling. Begeleid door een jonge fluitiste aan de zijlijn, wordt toegewerkt naar een nieuw Stabat Mater Gloriosa: een ode aan de kracht van het vrouwelijke, in elk van ons.

Timo Tembuyser (1991, BE) is performer, zanger, componist en theatermaker. Hij studeerde in 2019 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie in Maastricht en schoolde zich als zanger op het Rotterdams Conservatorium. Daarvoor rondde hij in 2014 de masteropleiding Architectuur en Stadsontwerp af aan de Universiteit Gent. De performances van Timo zijn ruimtes waarbinnen de ontmoeting tussen performers, publiek en de ruimte centraal staat — noem het muziektheaterarchitectuur. Nieuwe polyfone composities weven de verschillende perspectieven in elkaar als gelijkwaardige melodielijnen. Elk performance is weer een nieuwe zoektocht naar harmonie, frictie en stilte. Hij ontwikkelt zijn werk op dit moment binnen de productiedriehoek PLAN Brabant/Festival Cement, Muziektheater Transparant Antwerpen en Productiehuis Theater Rotterdam.

Timo was eerder te zien op Cement met MEMENTUM (Timo tembuyser, 2019), La Loba (Hélène Vrijdag en Timo Tembusyer, 2021) en A MA ZON EN (Marijn Graven, 2021).

Een Cement Productie in coproductie met Muziektheater Transparant en Productiehuis Theater Rotterdam

Credits:
Moeder: Fumiyo Ikeda
Zeskoppig zonenkoor: Kai Detering, Sonia-Sheridan Jacquelin, Timo Tembuyser, OTION (Guillermo Blinker), Dominic Kraemer, Alberto Martínez
Adem en beats op fluit: Mar Sala Romagosa
Concept & compositie: Timo Tembuyser
Choreografie: Fumiyo Ikeda
Libretto: Timo Tembuyser
Teksten: Fumiyo, Kai, Sonia, Timo, OTION, Dominic, Alberto, Mar
Geluidsontwerp: Jo Thielemans
Dramaturgie: Lena Meyskens
Licht en donker: Vinny Jones
Styling & MUA: Sjaïd Foncé
Technische regie: Pieter Jan Buelens
Eindregie: Davy Pieters
Productie: Muziektheater Transparant & Festival Cement in coproduction with Productiehuis Theater Rotterdam
Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door: PLAN Talentontwikkeling Brabant, NORMA fonds, Stichting Droom en Daad en Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland

Hallo met... Timo Tembuyser

The making of Missa Mater Sola

Over Timo Tembuyser

Timo Tembuyser beweegt zich als performer graag van koorconcert naar bewegingsvoorstelling, van tekstperformance tot geluidsinstallatie, waarin hij zoekt naar verschillende vormen.

Over Timo Tembuyser