Ira Brand
Keer terug naar overzicht Translate EN
Performance / Het Fundament / Première / Cement Productie / English Spoken

Ira Brand

like the party has been cancelled

 

Het feest is afgelast en we blijven thuis. Daarbuiten is het een puinhoop. Deze voorstelling gaat over het willen scheppen van orde in de chaos, en over de orde willen verstoren. Over nieuwe dingen willen bouwen met oude shit. Een collageperformance van versneden lichamen, geënte dieren, halve landschappen, opnieuw samengestelde geschiedenissen, ontlede werelden.

like the party has been cancelled is een reflectie op controle, op jezelf verliezen en op verlangen. Een intuïtieve, meditatieve beeldreis die probeert buiten zijn eigen oevers te treden en de kamer onder water zet. Met jou erin.

Ira is een kunstenaar, maker, performer, schrijver en curator. In 2019 rondde ze haar master DAS Theatre af aan de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ira maakt interdisciplinaire performances, waarbij ze persoonlijke uitgangspunten gebruikt om bredere sociale, politieke en maatschappelijke problemen te bespreken.

Credits: 
Concept/tekst/performance: Ira Brand
Dramaturgie: Aukje Verhoog
Artistiek adviseur: Jo Bannon
Geluid: Fernanda Libman
Fotograaf publiciteitsbeeld: Ira Brand
Productie: Een Cement Productie in coproductie met Frascati Producties

Over Ira Brand

Ira Brand is kunstenaar, maker, performer, schrijver en curator. Ze maakt interdisciplinaire live performances: solovoorstellingen, een-op-een-stukken, duetten of participatief werk. 

Over Ira Brand