Gerben Vaillant
Foto Lonneke van der Palen
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht Translate EN
Performance / Language no Problem

Gerben Vaillant

on almost every page

Een voorstelling, zowel sexy als eenzaam, waarin de eindeloze inwisselbaarheid van mensen en dingen voelbaar wordt en de performers tegelijkertijd alles en niets te verliezen hebben.  

Gerben Vaillant brengt in deze fysieke en beeldende voorstelling verschillende fascinaties bij elkaar: de eenzame schilderijen van lege kamers van de Duitse kunstenaar Ben Willekens, een kapotlopende relatie, de marginale kunst van de pantomime en de oneindige parade aan mensen die na een slechte onenightstand de deur uit lopen. 

Interdisciplinair performancemaker Gerben Vaillant (1994) is gefascineerd door de afstand tussen mens en realiteit: daar waar het de mens niet lukt (onderdeel van) een geheel te zijn. Even gevoelig als radicaal werkt hij met verschillende vormen: tekst, dans, beeld, filosofie, trash, het kan altijd nog alles worden, maar is vaak atmosferisch en soms verwarrend van aard. Uiteindelijk hoopt hij bij te dragen aan een weergave van de werkelijkheid op een manier dat ze beter bij ons past.

Productie: Frascati Producties
Bekijk credits

Concept en regie: Gerben Vaillant
Samenwerking en eindregie: Fleur van den Berg
Spel: Gerben Vaillant, Charlotte Gillain, Felix Schellekens en Timon Persoon
Muziek: Timon Persoon

Productie: Frascati
 

Meer Gerben en Cement

Meer Gerben en Cement

Bestel een Bordje Cement

Voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling even samen met makers en organisatie de honger stillen? Wees meer dan welkom in ons Festivalhart in de Verkadefabriek. Tot één dag vooraf kun je online je Bordje Cement aanschaffen, waarbij je voor €14,50 mee eet. Het Bordje Cement wordt geserveerd vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur.
Meer Gerben en Cement

Gerben Vaillant: over de lucht tussen de dingen

Interdisciplinair performancemaker Gerben Vaillant is gefascineerd door de afstand tussen mens en realiteit: daar waar het de mens niet lukt (onderdeel van) een geheel te zijn. In zijn fysieke voorstelling on almost every page brengt hij verschillende beelden bij elkaar: de eenzame schilderijen van lege kamers van kunstenaar Ben Willekens, een kapot gelopen relatie, de schoonheid van de pantomime en de oneindige parade aan mensen die na een slechte ‘onenightstand’ de deur uit loopt. Voor ons magazine geeft Gerben ons een intieme kijk in zijn notitieboekjes.
Meer Gerben en Cement

Recensie Theaterkrant

"Een performance die fascineert tot en met de laatste scène."
Meer Gerben en Cement

Recensie Het Parool

"‘On almost every page’ is alles wat je van theater hoopt, en dan nog een beetje meer"