KING SISTERS (2022)

KING SISTERS (2022)

Collectief King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning en maakt concert-performances. Ze maken en spelen hun eigen werk en het is niet-lineair of verhalend maar abstract en geënt op hun persoonlijk leven. Hun zangstemmen zijn de verbindende factor in hun interdisciplinaire werk.

Joske is actrice (Toneelacademie Maastricht & master music theatre T.I.M.E., Koninklijk Conservatorium i.s.m. de Veenfabriek), Annelie is zangeres (Conservatorium ArtEZ Arnhem & master in theatre Toneelacademie Maastricht) en Marthe performance-kunstenaar (Beeldende Kunst ArtEZ Arnhem & Toneelacademie Maastricht). Ze maken zowel in collectief als autonoom werk.

Als collectief maakten ze Song of the Sisters (2018) en Talking Songs (20/21). Song of the Sisters speelde in de Best of Fringe tour (Nederland) en op Brighton Fringe (Engeland). Talking Songs is ontwikkeld bij Atelier Spr!tzl van Silbersee en speelde dit seizoen op November Music en in de kleine zalen.

In 2022 maakt King Sisters de Cement Productie Rebuilding a Voice, waarin ze een voorstel doen voor een nieuwe manier van samenleven.

Meer zien van King Sisters?
1280

Rebuilding a Voice (2022)

In Rebuiding a voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters vormen open, geïnspireerd door verschillende muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.
1177

THIS APPEAR (2021)

THIS APPEAR is een muzikale en beeldende ervaring over vergankelijkheid. Een contemplatieve performance over het opkomen en het afgaan. Theatermakers Doris Vervuurt en Marthe Koning werpen in het hier en nu een blik op ons tijdelijke bestaan. Ons lichaam vergaat tot stof, ontbindt zich tot triljoenen losse deeltjes om uiteindelijk opgepikt te worden door de eerste de beste windvlaag en wervelend terug de ruimte in te verdwijnen. Wat blijft er van ons over?