King Sisters
Foto Lonneke van der Palen
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht Translate EN
Muziektheater / Première / Cement Productie / Language no Problem

King Sisters

Close to Harmony

Zo nauw als deze drie zussen met elkaar verbonden zijn, zo eigenzinnig zijn ze ook. In een poging samen te komen, wordt de afstand voelbaar. Hoe dichtbij is te dichtbij?  

In deze fysieke, acapella performance kruipt het drietal dicht op, en zelfs ìn elkaars huid. Via ritualistische samenzang, close harmony en persoonlijke teksten leggen ze hun verlangens naar - en angsten voor - intimiteit bloot. 

De zussen Joske (actrice), Annelie (vocalist) en Marthe Koning (fysiek performer) vormen samen collectief King Sisters. Met hun zangstemmen als vertrekpunt creëren ze kunstzinnige, niet-alledaagse, muzikale performances waarin ze elkaar steeds uitdagen vanuit hun eigen disciplines. Met hun heldere klanktaal ontroeren en verontrusten ze je. Dit trio laat je voelen dat het persoonlijke, zoals je stem of je familie, direct verbonden is met de wereld waarin we leven.
 
Bekijk credits

concept en performance: Joske Koning, Annelie Koning, Marthe Koning
performance-coach en eindregie: Jessie L'Herminez
dramaturgie: Justa ter Haar
compositie-coach en eind-componist: Boris Bezemer
scenografie: Han Ruiz Buhrs
kostuum: Akelei Loo
een Cement productie, mede mogelijk gemaakt door: Via Zuid, PLAN Talentontwikkeling Brabant, Grensverleggers, Het Cultuurfonds, NORMA, AFK, Dioraphte, FPK, Keep an Eye Foundation
met dank aan: BUDA, De Grote Post, Het Nationale Theater / Zaal3 

Recensie Close To Harmonu

Recensie Close To Harmonu

Door Theaterkrant

Close to Harmony biedt de drie zussen alle mogelijkheden om hun veelzijdigheid te tonen met hun heldere stemmen en het bereik daarvan. Dat boeit, van begin tot eind. Niet alleen vanwege zang en spel, maar ook vanwege het artistieke concept. De zussen vertellen op een speelse wijze een verhaal over identiteit en autonomie en dat doen ze beeldend en zeer geloofwaardig. Ze willen gezien worden, gewoon zoals ze zijn.
Recensie Close To Harmonu

Bestel een Bordje Cement

Voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling even samen met makers en organisatie de honger stillen? Wees meer dan welkom in ons Festivalhart in de Verkadefabriek. Tot één dag vooraf kun je online je Bordje Cement aanschaffen, waarbij je voor €14,50 mee eet. Het Bordje Cement wordt geserveerd vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur.