Keer terug naar overzicht Translate EN
Performance concert / Het Fundament / Première / Cement Productie / Language no Problem

King Sisters

Rebuilding a voice

 

In Rebuilding a voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters vormen open, geïnspireerd door verschillende muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.
Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? We grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal?
Vanuit een scala aan transformaties doen we een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij. “Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once” Susan Sontag in a letter to Patti Smith.

Een voorstelling van King Sisters begeeft zich op het snijvlak van concert en performance. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Centraal staat het onderzoek ‘individu te midden van het collectief’.

Als collectief maakten ze eerder Song of the Sisters (2018) en Talking Songs (20/21, onder andere te zien bij November Music). In 2021 was Marthe Koning samen met Doris Vervuurt te zien met THIS APPEAR bij Expeditie Cement.

Naast hun collectieve werk, maakt dit trio ook individueel werk binnen hun eigen disciplines; actrice en theatermaker Joske, vocalist en componist Annelie, beeldend kunstenaar en performer Marthe. In hun collectieve werk is de stem de verbindende factor.

Credits:
Tekst/spel/muziek/concept: Joske, Annelie en Marthe Koning
Eindregie: Jessie L’Herminez
Dramaturgie: Elowise Vandenbroecke
Componist: Janne Piksen
Kostuum: Akelei Loos
Licht en geluidsontwerp: Neal Groot
Productie: Cement Productie i.s.m. Via Zuid – Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg
Mede mogelijk gemaakt door: Pop Up Fonds 's-Hertogenbosch

Hallo met... King Sisters

Over King Sisters

Collectief King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning en maakt concert-performances. Hun zangstemmen zijn de verbindende factor in hun interdisciplinaire werk.

Over King Sisters