2662

Festival Cement, podium, ontwikkel- en ontmoetingsplek voor makers op het gebied van theater, dans & performance, zoekt een

Programma maker (0,6 FTE)

Festival Cement
Festival Cement is een podium en productieplek voor nieuwe makers op het gebied van theater, dans, circus en performance in ’s-Hertogenbosch: www.festivalcement.nl. Festival Cement vindt jaarlijks plaats in maart in ‘s-Hertogenbosch. Door het jaar heen houdt Festival Cement zich bezig met talentontwikkeling in de vorm van onderzoekresidenties en mentortrajecten.

Festival Cement is een kleine organisatie. Talentontwikkeling is ons vak en de makers met wie wij werken staan centraal in ons werk.

Wij zoeken 
Festival Cement heeft ruimte voor een nieuwe medewerker die zich (verder) wil ontwikkelen op het vlak van programmering en programma-maken in het theater- en festivalcircuit. Als programma maker ben je verantwoordelijk voor het uitgebreide professionalsprogramma van Festival Cement en draag je bij aan de totstandkoming van het voorstellingsprogramma.

Als programma maker…
- … cureer en coördineer je het professionalsprogramma van Festival Cement in nauwe samenwerking met de artistiek directeur en het productieteam. Je organiseert bestaande programma’s zoals Dag Dramaturgie en BLOK Cement, maar er is ook ruimte om nieuwe concepten te bedenken en uit te proberen. 
- … onderhoud je contact met relevante netwerken in de culturele sector om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen. 
- … bezoek je voorstellingen (+/- 2x per week) in Nederland en Vlaanderen en reflecteer je hierop ten behoeve van de voorstellingsselectie in nauw overleg met de artistiek directeur.
- … maak je onderdeel uit van de contentredactie. De contentredactie bestaat uit het artistieke team en het marketingteam. De redactie bepaalt de communicatielijnen en beslist welke content er gemaakt wordt. Als programma maker breng je ideeën in voor inhoudelijke en verdiepende content.

Profiel
We zoeken jou als jij je graag wil verbinden aan creatieve en nieuwe ideeën van een jonge generatie podiumkunstenaars. Jij krijgt er energie van als je jouw creatieve en ondernemende inzicht kan omzetten in een festivalprogramma. Én je wordt er enthousiast van om in heel Nederland en Vlaanderen voorstellingen van nieuwe makers te bezoeken en daarover van gedachten te wisselen. 

Daarnaast ben je gevoelig voor de thema’s die er spelen in de (jonge) podiumkunsten; je bent op de hoogte van en/of leert graag over actuele onderwerpen. Je vindt het belangrijk dat er aandacht is voor uiteenlopende thema’s, van artistieke vernieuwingen tot sectorbrede onderwerpen zoals Fair Practice. 

Heb je nog geen of weinig ervaring als programma maker? Geen probleem! Mocht er vanwege jouw ervaringsniveau behoefte zijn aan (extra) begeleiding, dan is dit mogelijk in de vorm van mentorschap. Er bestaat immers geen opleiding tot programma maker en wij bieden graag de ruimte om je binnen onze organisatie te ontwikkelen tot een zelfbewuste cultuurprofessional.

Kernwaarden
Talentontwikkeling is ons vak. Bij Festival Cement is er ruimte voor makers om zich te ontwikkelen, die ruimte is er ook voor iedereen die zich achter de schermen begeeft.

(Sociale) veiligheid op de werkvloer, transparantie en een open en flexibele houding vinden wij heel belangrijk. We hebben oog en oor voor iedereen. Ontwikkeling, maatwerk en vernieuwing staan centraal.

Praktisch
In deze functie zul je ook regelmatig in de avonduren en weekenden op pad zijn voor je werk om voorstellingen te bezoeken. Je vindt het geen bezwaar om hiervoor door Nederland en Vlaanderen te reizen (bij voorkeur met de trein).

Festival Cement houdt kantoor in Pand18 (Sint Josephstraat 18, ’s-Hertogenbosch). 

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 0,6 FTE tot en met maart 2024 met een intentie tot verlenging. 
Festival Cement vindt plaats van 15 t/m 23 maart 2024. Fulltime aanwezigheid tijdens het festival is een vereiste. Salaris wordt bepaald op basis van ervaring en gebaseerd op de cao Toneel en Dans. 

Solliciteer!
Heb jij zin om mee de toekomst van de podiumkunsten uit te vinden? Deel je graag wat je ziet in plaats van wat je vindt?

Mail ons een korte (geschreven, gesproken, gefilmde) motivatie waarin je vertelt waarom je graag bij Festival Cement zou willen werken en wat je aanspreekt aan de functie. 
In plaats van je werkverleden in een Curriculum Vitae, horen wij liever over welke competenties je al beschikt, welke vaardigheden je in de toekomst graag nog wilt ontwikkelen en wat je daarvoor nodig hebt.

Stuur je mail uiterlijk 14 juni 2023 naar Festival Cement, sollicitatie@festivalcement.nl. Het vermelden van je naam is niet verplicht.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Leonie Clement (artistiek directeur-bestuurder) via leonie@festivalcement.nl. 
Wil je jouw vraag anoniem stellen? Stuur dan een sms-bericht naar 06 21 56 72 78.

Gesprekken vinden plaats op 26 en 27 juni in Den Bosch.