SANNE NOUWS (2016 - 2019)

SANNE NOUWS (2016 - 2019)

Sanne studeerde in 2013 af aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool, daarvoor studeerde ze af als theaterdocent aan Fontys Academie voor Theater in Tilburg (2008).

Na haar afstuderen maakte Sanne Gmorrah bij Atelier Oerol / Over het IJ. In het voorjaar van 2016 regisseerde ze Een feest voor Boris van Thomas Bernhard, een productie van Festival Cement. Samen met Iona Daniel en Rineke Roosenboom maakte ze de bij Orkater de muziektheatervoorstelling Rumspringa.

Sanne Nouws verzamelde de afgelopen jaren een eigen huis om zich heen: House of Nouws. Met deze artistieke kern van generatiegenoten bestaande uit vormgevers Sanne Lips en Liesje Knobel, lichtontwerper Wilfred Loopstra, dramaturg Thomas Lamers, actrice Nina Fokker en zakelijk leider Suzanne Kortbeek, bouwt Sanne nu aan een wild oeuvre. House of Nouws maakt bonte voorstellingen met existentiële thema’s, zwarte humor en smeuïg spel, afwisselend voor jeugd en voor volwassenen.

Voor jeugd maakte Sanne bij Theater Artemis, de Toneelmakerij en STIP theaterproducties voorstellingen die onder andere speelden op festivals als Festival Cement, Tweetakt en als Keuze van de Krakeling op het Nederlands Theaterfestival. Met het plan voor Hendrik IV (ongeschikt voor kinderen) voor 6+ won Sanne de STIP Jeugdtheaterpitch. Haar jeugdvoorstellingen zijn feestelijk ontregelend. Ze bestaan niet zonder de reacties van kinderen in het publiek. De jonge toeschouwers zitten als hooligans in het theater, betrokken en partijdig.

Voor volwassenen zoekt Sanne een zelfde soort actieve rol voor de toeschouwer. Ze werkt graag op locatie en maakte voorstellingen bij onder meer Atelier Oerol/Over het IJ, Orkater en Vis à Vis. Het beste idee voor iedereen - een productie van Festival Cement - is de eerste voorstelling die Sanne onder de vlag van House of Nouws maakte. Deze voorstelling was in 2018 te zien op Festival Cement, Oerol en theaterfestival Boulevard en vormde de start van het tweejarig traject dat ze met Cement uitzette en binnen de Nieuwe Makers Regeling van FPK zou realiseren. Voor Festival Cement 2019 maakte House of Nouws de Cement Productie FOMO. In hetzelfde jaar maakte Sanne bij Mugmetdegoudentand als schrijver en regisseur de voorstelling Alles moet weg.

Makersportret rondom House of Nouws - FOMO (2019)
Makersportret rondom House of Nouws - Het beste idee voor iedereen (2018)
Makersportret Sanne Nouws - Een feest voor Boris (2016)

Bezoek House of Nouws

Makersportret Sanne Nouws