Wild Vlees
Keer terug naar overzicht
Performance / Language no Problem

Wild Vlees

Study for Figure

Let op: de première van Study for figure is op woensdag 21 maart om 19:00u en op donderdag 22 maart om 21:00u is de voorstelling bijgeboekt.

In het nieuwe werk van Wild Vlees, Study for figure, bevraagt Tamar Blom het begrip intimiteit in onze hedendaagse samenleving. Iedereen lijkt transparant: onthuld, blootgesteld. Deze transparantie heeft echter een donkere kant die, ironisch genoeg, te maken heeft met een gebrek aan duisternis, een gebrek aan mysterie en nuance. In deze transparantie verworden we tot een ‘plat vlak’. Een verschijning die een enkel positieve versie van onszelf is, zonder een duistere kant, zonder echte verschillen met de ander, zelfs zonder enig anderszijn. We hebben een ‘hel van het gelijke’ bereikt. Dus moeten wij onszelf openbreken, breken met ons narcisme en onszelf durven verliezen om de ander opnieuw te ontdekken.

Study for figure creëert een ruimte waarin je omringd door video, wordt ondergedompeld in het andere, in het onbekende en in het mysterie van de ander. Het is in die onzekere ruimte dat we liefde, begeerte en intimiteit kunnen hervinden.

Het collectief Wild Vlees bestaat uit Tamar Blom & Francesca Lazzeri, Job Rietvelt, Joost Segers en Vera Andeweg. In 2017 ging An incomplete life in première tijdens Festival Cement, in 2016 When everything is human, the human is an entirely different thing. De laatste werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs.

Go to English description

Maker: Tamar Blom, performers: Klara Alexova, Matteo Bifulco, Fabián Santarciel de la Quintana, Isadora Tomasi, dramaturgie: Loes van der Pligt, Joost Segers, creative producer: Job Rietvelt, productie: Vera Andeweg, techniek: Neal Groot, video: Reynoud Wieringa.

Support: Een productie van Wild Vlees, in co-productie met hoofdpartner Theaterfestival Boulevard en met Festival Cement. De productie wordt gesteund binnen het Nieuwe Makers traject van het Fonds Podiumkunsten en wordt gesteund door de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Met dank aan het Veem House for Performance & Theater Ins Blau Leiden.

Voorstelling in het kader van