Robbert&Frank Frank&Robbert
Keer terug naar overzicht
Theater / Beeldend / Première

Robbert&Frank Frank&Robbert

Don’t we deserve grand human projects that give us meaning?

Hoe ga je om met de universele menselijke drang om deel te zijn van een groter geheel? In hun derde voorstelling gaan Robbert&Frank Frank&Robbert op zoek naar zingeving in een wereld zonder Groot Verhaal. Het kunstenaarsduo doet dat op zijn geheel eigen manier; met een sterke visuele logica en knipogend naar ruimtevaart en wetenschap.

***** Moos van den Broek - Theaterkrant.nl: Don’t we deserve grand human projects that give us meaning? van het duo Robbert&Frank Frank&Robbert is een performance die beeldende kunst en theater integreert vanuit het thema zingeving. Met een humoristisch spel van zich herhalende beelden analyseert het duo de problemen van een maatschappij die voortdurend meer wil. (...) Ontroering en hilariteit wisselen elkaar af in het miniuniversum dat Frank en Robbert – volledig trouw aan hun eigen authentieke geknutsel – tonen. 

In het verleden waren Robbert&Frank Frank&Robbert nog de machinisten die transformaties van de beelden en scènes in gang brachten. Maar in Don’t we deserve grand human projects that give us meaning? worden ze voor het eerst zelf deel van hun installaties en ontwerpen. De artiesten splitsen en dupliceren zichzelf als atomen in een imaginaire wereld van primaire kleuren, die fel afsteekt tegen het zuivere witte landschap waarin ze zich bevinden. Het resultaat is een performance die speelt met perspectief, magnetisme en video, en je daarbij danig desoriënteert.

Tijdens Festival Cement 2015 was TO BREAK – The Window of Opportunity te zien. In deze voorstelling creëerden Robbert en Frank met robuuste materialen op vernuftige wijze een roadtrip dwars door de tijd. Steeds weer komen beeldende kunst, videowerk, theater en performance samen tot een multidisciplinaire wereld, een supernatie zonder hinderende grenzen. Volledig doordrongen van de tijdgeest werkt dit artistieke duo als een goed geolied team aan een veelvormig oeuvre, waarbij deze keer de vraag Who says we don’t want to be inspired? centraal staat.

Go to English description

Van en met: Frank&Robbert Robbert&Frank, dramaturgie: Pol Heyvaert, muziek: Boris Zeebroek, bewegingsadvies: Charlotte Vanden Eynde, voice-over: Jonathan Beaton, Anna Stoppa, techniek: Korneel Coessens, Bart Huybrechts, Maarten Van Trigt, met dank aan: Arne Wastyn, de familie Keys, productie: CAMPO, coproductie: Beursschouwburg Brussels (BE), PACT Zollverein Essen (DE), Auawirleben Bern (CH).