Rita Hoofwijk
Keer terug naar overzicht
/ Language no Problem

Rita Hoofwijk

while waiting

Als je dan toch moet wachten, dan doe je dat best met while waiting!

Rita Hoofwijk en Festival Cement bieden de bezoeker namelijk een speciale wacht-tijd en ruimte. Op bepaalde tijden, tussen de voorstellingen in, kan gewacht worden. Op de volgende geplande voorstelling, en op het onverwachte.

Het fascineert Rita dat wachten het ergens zijn is, waar je alleen bent omdat je nog niet daar kunt zijn waar je in een toekomst terecht wil komen. Het lijkt een ruimte of een toestand te zijn die we liever zouden overslaan. Misschien begint het zelfs langzaam te verdwijnen; lege momenten tussendoor worden opgevuld, voor de reis nieuwe bestemmingen verzonnen. In while waiting zullen we zien wat er kan gebeuren zodra we in die andere tijdsbeleving van het wachten terechtkomen. Bezoekers van een theaterfestival gaan naar voorstellingen en performances. In de tussentijd moeten we wachten. In de tussentijd wachten we.

Rita Hoofwijk studeerde in 2016 af aan Toneelacademie Maastricht. Haar afstudeerscriptie Verwondering verkennen won de scriptieprijs van de Faculteit van de Kunsten. Na haar studie werkte ze als kunstenaar o.a. in opdracht van de Van Eyck academie, nam ze deel aan Atelier Oerol/Over het IJ Festival en is ze als maker verbonden aan SoAP en VIA ZUID. Afgelopen jaar was ze met de installatie facing faces te zien op Festival Cement.

Wil je while waiting meemaken? Informeer dan naar de publieksmomenten bij de infobalie van Festival Cement in de hal van de Verkadefabriek.

Go to English description

Concept & uitvoering: Rita Hoofwijk, dramaturgie: Jasper Delbecke, producent: Stichting SoAP, grafisch ontwerp: studio Noto, campagnebeeld: Vivian Keulards. Met dank aan: Erik van de Wijdeven, Felix Schellekens, Atelier Provinciaal Domein Dommelhof.