playField.
Keer terug naar overzicht
Theater / Première / Cement Productie

playField.

#3 RELAY

In #3 RELAY, het laatste deel van de Big Data Trilogie,  werpen we een blik op zowel de geschiedenis als de toekomst van het digitale tijdperk. Bij het zoeken naar de oorzaak van een storing in de Mark II Aiken Relay Calculator in 1947, de eerste primitieve computer, ontdekte een van de operatoren een nachtvlinder in een relaiscomponent. De eerste ‘bug’ werd meteen de laatste analoge verzetsstrijder in de evolutie van de computer. Vanaf dat moment werd de computer een onmisbare bouwsteen in onze samenleving en technologie ontwikkelde zich nog nooit zo snel. Maar waar gaan we naartoe? Hoe gaan we als mens om met het razendsnelle tempo van de voortdurende vernieuwing? Worden we slaaf van een intelligente machine, vallen we ermee samen of verdwijnen we en creëren we een wereld zonder ons?

playField. is een kunstcollectief waarin de makers in hun werk de focus legt op de toeschouwer. De ongeschreven dialoog tussen toeschouwer en acteur en hun gezamenlijke beleving zijn vanaf de uitnodiging tot participatie van belang voor de ervaring van de toeschouwer.

Hun werkproces bestaat deels uit een uitgebreide onderzoeksperiode waarbij playField. zich verdiept in een thematiek die steeds zijn basis vindt in de verschillende hoeken en werelden van de wetenschappen. Filosofisch, sociologisch en datawetenschappelijk onderzoek wordt gebruikt als startpunt om te reflecteren op de samenleving en la condition humaine.

In 2018 was playField. een van de genomineerden voor De Troffel.

#3 RELAY van playField. is een Cement Coproductie. Voor #3 RELAY werkt playField. samen met Gertjan Biasino, Carine Verbruggen, Marie De Broeck, Lennert Boots en Louisa Vanderhaegen.