Michiel Deprez & Pieter Visser
Keer terug naar overzicht
Performance / Language no Problem

Michiel Deprez & Pieter Visser

Fase

Een jongleur staat tegenover drie tennisballenautomaten. Hij probeert alle ballen die op hem afkomen te vangen. In vijftienhonderd pogingen en zonder tijd om stil te staan bij succes of mislukking, krijgt het publiek de ruimte om deze simpele situatie in zich op te nemen; kijken naar de jongleur en zijn missie, luisteren naar de elektromotoren van de machine en constateren dat de scène zich langzaam vult met fluorescerend gele tennisballen, die een landschap op zich vormen.

In deze samenwerking gaan Michiel Deprez en Pieter Visser op zoek naar de essentie van hun eigen specialisatie door het jongleren compleet uit elkaar te trekken. Fase gaat over circus, over de relatie tussen mens en technologie en over het leven. Maar staan al die interpretaties en betekenissen in de weg van een ander soort ervaring? Moeten we per se willen begrijpen wat er gebeurt of moeten we juist simpelweg kijken en luisteren naar wat er gebeurt?

In 2017 won Michiel de KBC Jong Theater Prijs tijdens Theater Aan Zee met zijn solo Piste. De jury roemde ‘de bijzondere maturiteit in hoe hij zijn eigen discipline van het jongleren ontleedt en met een puur en secuur materie-onderzoek het persoonlijke aan het universele linkt’. Pieter is met zijn gezelschap Tea Time Company geselecteerd om een productie te maken voor Rotterdam Circusstad 2018.

In deze eenmalige samenwerking verkiezen de circusartiesten bewust elegantie boven versiering. Het gekozen samenspel maakt dat de grenzen tussen mens en machine verwateren. Samen voeren ze een choreografie van vallende ballen uit, die oneindig lijkt te duren.

Go to English description

Creatie en performance: Michiel Deprez, Pieter Visser, concept: Michiel Deprez, muziek: Julian Vogel, grafisch ontwerp: Laurence Felber, lichtcreatie: Joan Van Loon. Met steun van Het Klooster Breda, De NWE Vorst, Festival Circolo, Podium Bloos, Circuscentrum Vlaanderen, met dank aan: Petra Eikelenboom, Ruben Mardulier.

Voorstelling in het kader van