Keer terug naar overzicht
Theater / Openingsprogramma

17-03 t/m 18-03

Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin, Zephyr Brüggen

Vecht

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?

In de aangrijpende monoloog maken we de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft. 

Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur) voelbaar.

Likeminds, ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines, vroeg drie jonge toneelschrijvers een verhaal te vertellen dat de huidige staat van institutioneel racisme in Nederland blootlegt. Vecht is één van de drie verhalen en werd geschreven door Maxine Palit-de Jongh. Zephyr Brüggen studeerde Regie aan de Academie voor Theater en Dans. Als interdisciplinair theaterregisseur opgegroeid in Amsterdam en Italië maakt ze 'oertheater over de grote vragen van de wereld, sterk gegrond in deze tijd'. Nadia Amin is bij verschillende toneelgroepen, film- en televisieproducties te zien (geweest) als actrice, danseres of zangeres. Zo is Nadia onder andere verbonden geweest aan DOX, Toneelgroep de Appel en Toneelgroep Maastricht. 

Let op:
Op 18 maart werken we bij deze voorstelling met Pay what you want. Je bestelt een ticket voor nul euro en betaalt na afloop van de voorstelling pas op locatie wat je wilt. Meer info vind je hier.

Credits:
Tekst: Maxine Palit de Jongh
Spel: Nadia Amin
Regie: Zephyr Brüggen i.s.m. Nadia Amin
Vormgeving: Loes Schakenbos
Kostuum: Eos Brüggen
Muziek: Martin van Hees
Dramaturgie, tekst begeleiding: Liet Lenshoek
Techniek: Luca van Deurzen
Met dank aan: Matthias de Koning, Ray Vaessen
Scenefotografie: Jean van Lingen
Productie: Likeminds
VR 17 MAART
Tijd: 21:00 - 22:00
Locatie: Verkadefabriek - Grote Zaal
Prijs: € 15,00
ZA 18 MAART
Tijd: 19:00 - 20:00
Locatie: Verkadefabriek - Grote Zaal
Prijs: € 0,00