1422Foto Jean van Lingen

Voorstelling VECHT genomineerd voor BNG Bank Theaterprijs jong theatertalent

Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin en Zephyr Brüggen zijn genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs voor jong theatertalent. De jury maakte vandaag de eerste nominaties over het seizoen 2022-2023 bekend. 

Schrijver Maxine Palit De Jongh, acteur Nadia Amin en regisseur Zephyr Brüggen maakten bij Likeminds de voorstelling VECHT. Volgens het juryrapport vertelt Palit de Jongh in een minutieuze tekst, ‘geen woord te veel’, hoe de toeslagenaffaire er achter de voordeur uitziet bij een alleenstaande moeder. Brüggen goot het geheel, samen met acteur en medemaker Amin, in een eveneens sobere vorm ‘die de aandacht van het verhaal versterkt, accentueert, nuanceert waar nodig, maar nooit sentimenteel of sensationeel maakt’.

De BNG Bank Theaterprijs is in het leven geroepen om jong theatertalent tot 35 jaar te stimuleren. De winnaar ontvangt 45.000 euro om de winnende voorstelling te hernemen op een tournee en/of te investeren in een nieuwe productie. De prijs wordt uitgereikt op de BNG Bank Theater Middag op 8 september tijdens het Nederlands Theater Festival 2023 in Theater Bellevue te Amsterdam.

Lees meer