Maxim Storms
Keer terug naar overzicht
Theater / Première

Maxim Storms

Brother Blue

Someone else is bouncing now!

Theatermaker Maxim Storms beschrijft in Brother Blue een onbetrouwbaar universum waarin de protagonist zijn staart verliest. Niemand weet hoe dit heeft kunnen gebeuren. De protagonist verdenkt alles en iedereen, inclusief zichzelf.

Maxim werkt aan een zich permanent ontwikkelend web van brute chansons, jabber- en dadamonologen, kosmische collages, fabelchoreografieën, spons- en emmersculpturen en geluids- en videofragmenten.

Maxim zegt over zijn manier van werken: “Ik bouw een absurd universum dat slechts suggestief leesbaar is. In Brother Blue schrap ik tijd en ruimte en tracht het stuk te situeren in een tijdloze zone, al dan niet in stilstand. In dit dadaïstisch treurspel is de taal uiteen gevallen en ritmisch terug in elkaar gezet.

In 2012 studeerde Maxim af aan KASK (School of Arts Gent) en richtte samen met Katrien Valckenaers het collectief Ballet Dommage op. Samen maakten ze de door pers bejubelde voorstelling Klutserkrakkekilililokatastrof, die tevens geselecteerd werd voor Theaterfestival 2017. Met Lobke Leirens creëerde hij op Theater Aan Zee in 2014 de labyrinth-voorstelling Krocht en vorig seizoen creëerden zij in samenwerking met Kunstencentrum Vooruit Another One (geselecteerd voor Circuit X 2017-2018).

Evelyne Coussens, Etcetera:
‘Storms slaagt erin het banale spannend te maken, alleen al door de manier waarop hij zijn lichaam in de ruimte positioneert.'

Lieven Van den Weghe, Cutting Edge: “Zonder enige pretentie presenteert hij zijn ‘dadaïstische treurspel’. Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat makkelijk: de stemmetjes, het absurde taalspel en de kromme loopjes sorteren effect en de talrijk opgekomen fans van het eerste uur gieren het uit. Het is Storms ten voeten uit. Wie hem eerder aan het werk zag, herkent de hoekige motoriek en het doorgedreven sérieux waardoor hij wel eens met de allergrootsten uit het comedygenre vergeleken wordt.”

Go to English description

Regie, test, spel, muziek: Maxim Storms, coaching: Jan Steen, fotograaf publiciteitsfoto: Leontien Allemeersch, in samenwerking met: Kunstencentrum CAMPO.