Mardulier en Deprez
Keer terug naar overzicht
Performance / Language no Problem

Mardulier en Deprez

Open atelier

Mardulier en Deprez is een samenwerking tussen kunstenaarsduo Ruben Mardulier (acro dans) en Michiel Deprez (jongleur). Beiden studeerden ze in 2015 af aan Fontys Academy of Circus and Performance Art in Tilburg. Ruben en Michiel uiten zich in het onderzoeken en ontwikkelen van anekdotisch circus, installaties, post-internet kunst, misschien ook proza en nieuwe onderdelen voorzien van zaken.

Volg het duo tijdens hun Open atelier in een continu maakproces waarbij individuele, korte performances voor het eerst uitgeprobeerd en gedocumenteerd worden. Omdat er van tevoren nog niets vastligt, en tijd en plaats de impulsen vormen, is elk publieksmoment verrassend en uniek.

Over hun manier van werken zegt het duo: “Ons onderzoek is grillig en onregelmatig omdat we binnen het veld van onze gedeelde interesses (die tijdens het proces ook evolueren) weinig artistieke grenzen stellen. Er is geen medium dat we niet willen gebruiken. Daardoor werken we met papier en pen, smartphones, internet, video, geluidsopnames, live-performance, niet-live- performance (gedocumenteerde performance), circus en dans. Circus is op zich ook een onderzoek naar de mogelijkheden van mensen en dingen. Deze interactie en dit onderzoek is het fundament van ons werk.”

Michiel Deprez maakte al diverse voorstellingen, won de TAZ-KBC prijs (Theater Aan Zee 2017) voor Piste en wordt ondersteund door PLAN Brabant. Ruben Mardulier is danser en acrobaat bij gezelschappen zoals Panama Pictures, Ulrike Quade Company en Alexander Vantournhout. Vorig jaar verrasten ze samen het publiek van Cement met de resultaten van hun eerste gezamenlijke atelier.

De toonmomenten duren 30 minuten (met vrije uitloop). Zeker zijn van een plek? Bestel dan je gratis ticket via deze pagina of aan de kassa.

Go to English description

Concept & uitvoering: Ruben Mardulier, Michiel Deprez, met steun van: PLAN Brabant, Circuscentrum, Festival Cement.

Voorstelling in het kader van