LIPS&KNOBEL
Keer terug naar overzicht
Theater / Cement Productie / Language no Problem

LIPS&KNOBEL

A LITTLE UPSET

Vorig jaar wonnen LIPS&KNOBEL tijdens Festival Cement De Troffel 2017. Zij pitchten voor de voorstelling A LITTLE UPSET, die zij zullen gaan maken bij Feikes Huis.
Momenteel werken zij aan het vooronderzoek voor deze voorstelling. Voor Festival Cement tonen ze een tussentijdse installatie van het verzameld beeldmateriaal.

In reactie op het boek Animal Farm van George Orwell brengen LIPS&KNOBEL een kakelbonte sapcentrifuge over idealen en revoluties. A LITTLE UPSET is een beeldende zoektocht naar het op de been brengen van de massa en het veranderen van de wereld.

We willen een revolutie op schaal.
Een verzameling dictators.
Zwart tegen wit. Wit tegen zwart. Roze tegen zwart-wit.
We raken in tegenstrijdigheden verwikkeld.
We flirten met alternatieve feiten.
We zetten beweging stil en stilstand in beweging.

LIPS&KNOBEL maken scenografische essays: voorstellingen en (performance)installaties waarin op een beeldende manier een inhoudelijk onderzoek uitgewerkt wordt. Ze zoeken naar een vorm van theater waarin beeld, video, licht, geluid en performance elkaars tegenspelers worden.

Sanne Lips en Liesje Knobel studeerden samen in 2013 af aan de Opleiding Scenografie van de Theaterschool in Amsterdam. Ze werkten als ontwerpers mee aan verschillende producties, met o.a. Sanne Nouws, Liesbeth Coltof, Espen Hjort, Zarah Bracht. Daarnaast maken ze als het collectief LIPS&KNOBEL eigen voorstellingen en installaties.

Go to English description

Scenografie: Sanne Lips en Liesje Knobel, Geluidsontwerp: George Dhauw, Bronmateriaal Foto's: Hans Eijkelboom, Met dank aan: Het Huis Utrecht, Feikes Huis.