Lien Wildemeersch
Foto Fred Debrock
Tijden & Tickets
Keer terug naar overzicht
Theater / Nederlandse première

Lien Wildemeersch

Jackie

Over de grenzen van de dood heen bouwt theatermaker Lien Wildemeersch een band op met wereldberoemde celliste Jacqueline du Pré, die op haar 42e overleed aan MS. Het is een band van troost, humor, muziek en levenslust.

Met haar intuïtieve spel en levenslustige persoonlijkheid veroverde Jacqueline du Pré iedereens hart. Maar dan wordt ze op 28-jarige leeftijd gediagnosticeerd met MS, waardoor ze haar vermogen om cello te spelen verliest. Na langdurige fysieke aftakeling overleed ze in 1987. Jackie is geen biografie van Jacqueline du Pré, maar een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en naar wat je kunt dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven. 

Lien Wildemeersch (1983) combineert graag verschillende kunsten in haar werk: theater, dans, muziek, performance, beweging. Ze studeerde naast wijsbegeerte en Germaanse talen ook aan het KASK in Gent, waarna ze aan de slag ging bij NTGent. Naast theatermaker is ze ook een getalenteerd muzikante: ze speelt cello, piano, harp en accordeon. Voor haar performance in Jackie ontving ze de Acteursgilde Theaterprijs 2023.
 
Bekijk credits

Idee en spel: Lien Wildemeersch
Dramaturgie: Daan Borloo
Coach: Renée Goethijn
Bewegingscoach: Bérengère Bodin
Kostuum: Jana Roos
Licht en geluid: Rik Teunis
Outside eye: Alain Platel
Productie: Theater Malpertuis
 

Meer Lien en Cement

Meer Lien en Cement

Bestel een bordje cement

Voorafgaand aan of na afloop van de voorstelling even samen met makers en organisatie de honger stillen? Wees meer dan welkom in ons Festivalhart in de Verkadefabriek. Tot één dag vooraf kun je online je Bordje Cement aanschaffen, waarbij je voor €14,50 mee eet. Het Bordje Cement wordt geserveerd vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur.
Meer Lien en Cement

Lien Wildemeersch: ik wil haar niet zijn, maar ook niet niet zijn

Voor ons magazine MAAK ging Lien Wildemeersch in gesprek met Kim Snauwaert – maker en programmamaker bij Festival Cement – en dat resulteerde in een liefdesode aan Jacqueline du Pré.