Keer terug naar overzicht Translate EN
Performance /

Ira Brand

Ways To Submit

Ways To submit is een performance van Ira Brand over dominantie en onderwerping. Over de manieren waarop we toegeven, en de manieren waarop we de leiding nemen. Fysiek, psychologisch, seksueel, sociaal. Door middel van het lichaam, taal en machtsstructuren. 

Ira nodigt je uit bij een fantasie, een spel, een dialoog, een performance, een gevecht: een reeks duetten waarin macht aan het werk is. 

Ways To Submit tracht het lichaam – en de ruimte waarin het lichaam zich bevindt en handelt – te begrijpen als een plaats waar je weerstand voelt en waar je zou kunnen bezwijken. Ways To Submit verkent wat het betekent om te ‘spelen’ met dominantie en onderwerping. En wie heeft eigenlijk het recht om te ‘spelen’?

Ira is een Britse kunstenaar, maker, performer, schrijver en curator. In 2019 rondde ze haar Master DAS Theater af aan de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ira maakt interdisciplinaire performances: solo podium shows, duetten, één op één voorstellingen of participatief werk. Ze gebruikt persoonlijke uitgangspunten om bredere sociale, politieke en maatschappelijke problemen te bespreken. 

Op het moment houdt Ira zich bezig met het thema macht en hoe macht wordt gevoeld en manifest wordt. Taal, gender en verlangen spelen hierbij een rol. 
Ze wil ruimte creëren voor uitgesproken meningen en kritisch denken, voor het stellen van vragen en het verbeelden. En ze wil ruimte creëren voor plezier.

Credits:
Concept, tekst & spel: Ira Brand
Dramaturgie: Jo Bannon
Geluid: Yas Clarke
Ondersteund met publieke financiering door National Lottery through Arts Council England. In opdracht van The Yard Theatre. Ondersteund door Cambridge Junction & The Marlborough Theatre. Geproduceerd door DAS Theater.
 
VR 5 AUGUSTUS
Tijd: 20:30 - 21:50
Locatie: Boulevard - Pand18 Zaal
Prijs: € 15
ZA 6 AUGUSTUS
Tijd: 20:30 - 21:50
Locatie: Boulevard - Pand18 Zaal
Prijs: € 15