Hannah De Meyer
Keer terug naar overzicht
Theater / Performance / Première

Hannah De Meyer

Levitations

Levitations is een gedachtenlandschap. Het is een darkroom. Het is een afgelegen hut in de bergen en iedereen is stil. Er is een sjamaan die iedereen betovert, tot ze zelf betoverd raakt en op de grond gaat liggen als een dier. Het is een feest en iedereen danst. Het is een concert. Het gezicht van de zanger is bedekt met tatoeages en hij mompelt in de microfoon: ‘This song is dedicated to the strangers who saved our lives’. Je bent van harte welkom in deze hut, in deze dark room en op dit feest. Je zult nergens een plek vinden die zo veilig is als deze. Welkom.

Hannah De Meyer creëert poëtische universa waar hoop en wanhoop, zijn en niet-zijn, seksualiteit, liefde en dood nooit ver van elkaar verwijderd zijn. Levitations is een restruimte, een gat in de tijd waarin niks gebeurt. En tegelijkertijd alles.

Hannah De Meyer studeerde in 2015 af aan de Performance Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het Solace (te zien op Cement 2015). Ze won hier in 2015 in België de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs mee en in Nederland de Artes Jongtheaterschrijfprijs. Nadien maakte ze ÜBERDRAMATIK, samen met Jesse Vandamme, en Vast Glowing Empty Page (Cement 2017). Hannah De Meyer schrijft en regisseert en ze zoekt in haar werk het extreme op, zowel in de verstilling en het meditatieve als in het choquerende.

Go to English description

Regie/tekst/spel: Hannah De Meyer, productie: Frascati, licht: Peter Missotten, fotograaf publiciteitsfoto: Bas De Brouwer. In samenwerking met: Toneelhuis. Met dank aan: Daan Couzijn, Marieke De Zwaan, Rosie Sommers, Dries Segers, Rik De Meyer, Lut Lievens, Jo D’Hoore.