Elysia Mc Mullen & Evangelos Biskas V
Keer terug naar overzicht
/ Language no Problem

Elysia Mc Mullen & Evangelos Biskas V

In Search of a Title

Evangelos Biskas (bachelor Choreografie Fontys Dance Academy) en Elysia Mc Mullen (uitvoerend danser Fontys Dance Academy) lieten zich voor In Search of a Title inspireren door werken van surrealistische kunstenaars als Dalí en Magritte. Via improvisatie zoeken zij in samenwerking met live muzikanten manieren om het onbewuste te ontgrendelen en de kracht van de verbeelding aan te boren. Weg met de rationele geest, het lichaam weet de weg in een wereld van tegenstrijdigheden. Zij vertrouwen op hun impulsen en instincten, wat leidt tot humor en absurditeit.

**** Wendy Lubberding, Theaterkrant: “We zijn (…) diep een droom in gedoken. Zo’n wereld waarin de mensen om je heen plotseling een andere gestalte aan kunnen nemen, zonder dat het je verbaast. Een zacht, grijs konijn kust je wakker en het is dat meisje met de ronde ogen dat je ergens ooit kwijt bent geraakt. Je jas, je broek, je ondergoed, ze trekt ze langzaam uit en legt ze zorgvuldig over een stoel. Ze haalt haar handen door je haren. En oneindig traag en zacht boetseert ze je lijf in de pose van een antiek Grieks standbeeld en ja, dat ben jij. Het is de rol die je past. Tevreden stel je vast hoe zorgvuldig je beweegt. Alles is mooi.”

Go to English description

Choreografie: Elysia Mc Mullen, Evangelos Biskas V, dramaturgie: Juriaan Achthoven, scenografie: Elysia Mc Mullen, Evangelos Biskas V, tekst: Elysia Mc Mullen, dansers: Elysia Mc Mullen, Evangelos Biskas, muziek/geluid: Isaac Poels (altviool), Ruben den Brok (toetsen), licht: Raoul Baeten, video: Peter Franken, fotograaf publiciteitsfoto: Ton de Zwart, productie: Dansmakers Amsterdam, co-producent: Dansgroep Amsterdam & DansBrabant. Ondersteund door Amsterdam Fonds voor de Kunst, Dansgroep Amsterdam, Dansateliers, Dansmakers Amsterdam. 

Voorstelling in het kader van