Bram van Helden
Keer terug naar overzicht Translate EN
Beeldend theater / Het Fundament / Première / Cement Productie / Language no Problem

Bram van Helden

Bram vindt ruimte

In Bram vindt ruimte neemt Bram van Helden het publiek mee naar een plek van rust en aandacht. Naar een verbeelde kamer uit Japan, waar hij graag zou willen zijn en soms voor heel even is. Naar een kamer die zichzelf opbouwt en waarin je kan verdwijnen. De voorstelling probeert stap voor stap een beeld waar te maken en dit moment vast te houden. Ondertussen laten de klanken van geluidskunstenaar Mathijs Leeuwis je schipperen tussen de realiteit van de theaterzaal en de droom van een ruimte.

Het werk van Bram van Helden reist en landt tussen verschillende disciplines, van theater tot beeldende kunst. In zijn werk maakt hij van objecten hoofdpersonages en speelt hij met de hiërarchie tussen mensen, dingen en ruimtes.
In 2019 maakte Bram Plasticville voor Festival Cement, een tuin met levende plastic organismen. In 2021 maakte hij Gat in de Ruimte, waarin hij samen met Jeroen Offerman zocht naar een ruimte waarin ze de tijd konden vergeten.

Credits:
Regie, bouw: Bram van Helden
Ontwerp en bouw: Danielle van der Kooij
Bouw: Tessa Verbei
Dramaturgie: Anne Leijdekkers
Muziek: Mathijs Leeuwis
Licht: Jolein Kop, Tom Heintz
Performance: Bram van Helden, Tom Heintz, Thijn Kolk
Fotograaf publiciteitsfoto: Merel van Dooren
Productie: Rick Hooijberg, Festival Cement, Het Zuidelijk Toneel
Mogelijk gemaakt door: Festival Cement, PLAN Talentontwikkeling Brabant, Gemeente Tilburg, Kunstloc

Teaser Bram vindt ruimte

Hallo, met... Bram van Helden

Over Bram van Helden

Bram van Helden maakt werk waarin niet de mens maar een object of fenomeen centraal staat. Hij wisselt tussen het maken van theater, performances, installaties en exposities.

Over Bram van Helden