BOG.
Keer terug naar overzicht
Theater

BOG.

MEN. de mening herzien

Theatermaker Lisa Verbelen wint in 2012 de Dioraphte Stimuleringsprijs op Festival Cement. Een jaar later lost ze, samen met Judith de Joode, Benjamin Moen en Sanne Vanderbruggen, de hooggespannen verwachtingen in met de voorstelling BOG. en richten ze het gelijknamige Vlaams-Nederlandse collectief op. 

BOG. valt op Theater aan Zee weer in de prijzen (KBC Jongtheaterprijs) en wordt geselecteerd voor Circuit X. De tekst van de voorstelling krijgt de Prijs van de Studentenjury en een nominatie voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Festival Cement presenteert met trots BOG. met hun tweede voorstelling MEN. 

In MEN. bevraagt BOG. de mening en de mogelijkheid om het met elkaar (on)eens te zijn. MEN. staat voor mensen, voor wat men vindt. MEN. onderzoekt de menselijke mening.  
BOG. verlangt naar overzicht, naar een objectieve blik. BOG. wenst orde aan te brengen in alle zaken waar de mens vat op tracht te krijgen, maar die te groot zijn om te (be)grijpen.

Els Van Steenberghe, Knack Online:
Zo bevestigt MEN. de nog prille maar stevige reputatie van BOG. als eigenzinnig collectief dat theater maakt vanuit een verlangen om de eigenaardigheden van de mens en het leven in een pittige woordenstroom te vatten die even muzikaal, grappig als filosofisch is.

Tuur Devens, Theaterkrant.nl:
Het is altijd spannend of de tweede productie het wint van de eerste. Maar MEN. is zelfs beter. De vier zetten ons een spiegel voor. Mooi en overtuigend in balans als een bezwering om vat te kunnen krijgen op het leven. 

Van en met Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen, eindregie Erik Whien, dramaturgie Roos Euwe, zakelijk Anne Baltus, technisch ontwerp Emiel Rietvelt, decorbouw Merijn Versnel, video advies Reynoud van der Molen, grafisch ontwerp BOG. en Ward Heirwegh, publiciteit Maaike van Putten.

Meerdere voorstellingen bezoeken op zaterdag 21 maart? Pak een pakketje! 
Eten - Robbert&Frank/Frank&Robbert: To Break - BOG.: MEN. voor maar € 32,50.