2661

Plankton zoekt een zingende speler of spelende zanger!

15 en 16 juni houdt Plankton (Sonja van Ojen en Hendrik Kegels) audities voor hun nieuwe voorstelling.

De Natuurmusical wordt een beeldende voorstelling zonder (gesproken) tekst over de geschiedenis van de aarde voordat de mens er was. De hoofdrolspeler wordt een ingenieus decor van beschilderde panelen van zeeën, bomen en bergen die als vlakken langs elkaar heen schuiven; vogels vliegen door de lucht, vulkanen barsten uit en bossen overstromen.

Tijdens de voorstelling brengen vier acteurs deze panelen en geknutselde natuurelementen in beweging. Tegelijkertijd vormen ze een vierkoppig koor dat live de voorstelling ondersteunt met een vervreemdende live-uitgevoerde zang- en klankcompositie van ruisende bladeren, kolkende magma, schurende rotsen en tjirpende krekels. 

De Natuurmusical (Werktitel) is een productie van PLAN Brabant, Feikes Huis, Festival Cement en Plankton in co-prodcutie met STIP Jeugdtheaterproducties. Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten

Waar zijn we naar op zoek? 

  • Iemand die een goed gevoel heeft voor het bewegen van objecten groot en klein.
  • Beheersing van meerstemmige koorzang
  • Vindt het niet erg om voornamelijk dienstbaar te zijn aan het decor

Wanneer moet je beschikbaar zijn?

  • repetitie: 29 jan - 29 feb 2024
  • montage: 4 - 15 maart 20234
  • premiére + speeldata: 16 - 19 maart 2024 
  • Optie: aantal dagen in Dec 2023 

De tournee van de voorstelling valt in seizoen ‘24 ‘25 (planning in overleg)

Als je denkt “ik ben een zingende speler die altijd al een aria zingende vulkaan heeft willen spelen!” stuur een mail naar info@planktoncollectief.com en laat weten of je 15 of 16 juni auditie zou kunnen komen doen. Dan stuurt Plankton je een mailtje terug met meer informatie.