Open Call: De Troffel 2020

Open Call: De Troffel 2020

Inschrijvingen voor De Troffel 2020 zijn geopend

Met veel plezier roept Festival Cement afgestudeerde theatermakers, choreografen, performers, tekstschrijvers en scenografen op om nieuwe ideeën en plannen in te sturen, om zo mee te dingen naar De Troffel.

De Troffel is de jaarlijkse stimuleringsprijs die tijdens het festival wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker. Heb jij een plan, idee of een concept? Dan is dit je kans om een eerste stap te zetten op weg naar de realisatie hiervan.

Tijdens Festival Cement (20 t/m 28 maart 2020) krijgen acht makers de kans om hun plan te presenteren. Een vakkundige jury beloont het beste concept met De Troffel bestaande uit € 7.500 en de uitnodiging om de realisatie van het plan op Festival Cement 2021 te tonen.

De presentaties van de acht genomineerde concepten vinden plaats op 23 maart 2020 Je kunt je plan (max. één A4) + cv tot en met maandag 20 januari 2020 sturen naar: detroffel@festivalcement.nl

FESTIVAL CEMENT
Festival Cement is hét festival waar je de nieuwste generatie podiumkunstenaars kunt ontdekken. Op allerlei plekken in ‘s-Hertogenbosch, met het WerkWarenHuis op De Tramkade als festivalhart, zit je met je neus bovenop bijzondere voorstellingen. Een intieme ontmoetingsplek voor publiek, makers en professionals uit binnen- en buitenland. Festival Cement 2020 vindt plaats van 20 t/m 28 maart.

DE TROFFEL
De Troffel is een prijs van € 7.500 waarmee jonge theatermakers financiële ondersteuning krijgen om hun winnende projectplan verder uit te werken. Ook ontvangt de winnaar de uitnodiging om de voortgang of realisatie van zijn of haar plan te tonen tijdens Festival Cement 2021.

WIE GINGEN JE VOOR?
Afgelopen editie wonnen Leonore Spee & Sascha Bornkamp met hun voorstellingsconcept Een nyeu liedeken: een ter plekke geconstrueerde podcast in de setting van een popconcert. Eerder werd de prijs gewonnen door Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen, Lips & Knobel, Leen Braspenning, Arno Schuitemaker, Kyoko Scholiers & Ruth Bequart, Anna van der Kruis, Lisa Verbelen, Emke Idema, TAAT (theatre as architecture architecture as theatre), Charlotte Bouckaert en Alexia Leysen.