Stage opdracht: 25 jaar Festival Cement


Festival Cement
Festival Cement is een podium en productieplek voor nieuwe makers op het gebied van theater, dans, circus en performance in ’s-Hertogenbosch: www.festivalcement.nl.
Ons festival vindt jaarlijks plaats in maart in ‘s-Hertogenbosch. Door het jaar heen houden we ons bezig met talentontwikkeling in de vorm van onderzoekresidenties en mentortrajecten.
Talentontwikkeling is ons vak en de makers met wie wij werken staan centraal in ons werk.
Het kantoor van Festival Cement bevindt zich in Pand18 (Sint Josephstraat 18, Den Bosch).
 

Stageopdracht archivering
In 2024 bestaat Festival Cement 25 jaar. Een mooi moment om in kaart en in beeld te brengen wat er in al die jaren is gebeurd. We willen graag de historie tonen en tegelijk een structuur ontwikkelen voor een duurzame archivering van ons festival en de jonge makers die daarbij horen.


Wie we zoeken
Je hebt zin om mee na te denken over een structuur voor ons archief én om de handen uit de mouwen te steken. Naast het bouwen van een archief, vind je het ook leuk om na te denken over hoe je dit toegankelijk maakt voor publiek. Welke lijnen zijn interessant om uit te lichten, hoe creëer je een story telling lijn op de socials om ons verhaal te vertellen?


Onze wensen
- Je denkt mee over en ontwikkelt het online archief voor ons festival en de daarbij behorende makers. Concreet gaat dit over 25 jaar waarin jaarlijks gemiddeld 20 makers hun werk hebben getoond, dus om maximaal 500 voorstellingen.
- Je denkt mee over hoe we dit archief toegankelijk maken voor publiek. Hoe vertel je met behulp van het archief het verhaal van Festival Cement?
- Je denkt mee over hoe we dit archief toegankelijk maken voor het culturele werkveld. Hoe zorg je voor een goede koppeling met al bestaande / nog te ontwikkelen archiefnetwerken binnen de theater- of festivalsector?


Wat we bieden
Je voert de stage uit binnen het gezellige, kleine team van Festival Cement. Je werkt samen met de artistieke & de zakelijke directie en met de afdeling marketing.
We bieden je een stagevergoeding van €350,- per maand (bij fulltime), dagelijkse lunch, vergoeding van je reiskosten en natuurlijk gratis toegang tot ons hele festival.


Periode
Periode en aantal dagen in overleg


Reageer!
Heb jij zin om samen met ons een archief te bouwen? We maken graag kennis met je!

Mail ons een korte (geschreven, gesproken, gefilmde) motivatie waarin je vertelt waarom je dit graag zou willen doen.

Stuur een mail aan janneke@festivalcement.nl 

Wil je vooraf al contact, stuur dan ook vooral een mail naar Janneke of bel met haar via 06-23825341