Yinka Kuitenbrouwer
Keer terug naar overzicht

Yinka Kuitenbrouwer

Morgen werd alles anders

"Nu we allemaal thuis zitten, kan ik mijn volledige voorstelling Morgen werd alles anders niet met jullie delen, daar op Cement. Dat is raar. Maar ik ben heel blij dat een deel van mijn project toch tot bij jullie kan komen. De geluidscomposities die Wannes Deneer (oa Tuning People) maakte op basis van de gesprekken die ik voerde, staan voor Cement nu online. Je hoort Chelsey, Claire, Coen, Fatiha, Janske, Jelle, Jerôme, Maeve, Moursy, Robin, Sevenna en Tobias. Je hoort ze zoeken, denken, praten. Ze discussiëren met elkaar, hoewel ze elkaar nooit hebben ontmoet. Ze worden verenigd in de composities van Wannes, in mijn voorstelling. En nu ook een beetje bij jou thuis. 

In mijn onderzoek voor Morgen werd alles anders heb ik gesprekken en ontmoetingen gehad met dertig mensen uit verschillende generaties. Ik vertrok vanuit mijn eigen zorgen over de toekomst, en de twijfels die dit bij mij oproept over het al dan niet krijgen van kinderen. Ik sprak met deze dertig mensen over hun kijk op de toekomst, over wat verantwoordelijkheid betekent, maar ook over geluk, bijvoorbeeld. Ik nam deze gesprekken op, en gebruikte deze als materiaal voor mijn voorstelling. De gesprekken waren een rijke inspiratiebron, maar het was ook meer: delen van de gesprekken werden letterlijk gebruikt als soundscape voor de voorstelling. 

Voor Morgen werd alles anders werkte ik samen met audiokunstenaar Wannes Deneer. Hij maakte montages van de opnames, hij maakte een scenografie, samen zochten we en bouwden we aan de voorstelling. In een intieme setting creërden we een auditieve, associatieve en persoonlijke voorstelling voor iedereen die wel eens kijkt naar morgen. Op scène combineert hij geluidsfragmenten, citaten, verschillende perspectieven en verhalen, van persoonlijke twijfels, tot ecologische maatregelen in Europa en de bouw van een dam in Zambia.

Zorg dat beide boxen werken, want het is in stereo gemonteerd. En veel plezier."

Yinka
 

Elke dag delen we een audiotrack waarin een nieuwe vraag of gevoel centraal staat.

DAG 9 (zaterdag 28 maart): Wat zou je meegeven aan de volgende generatie?
DAG 8 (vrijdag 27 maart): Simpele vragen

DAG 7 (donderdag 26 maart): Heb je kinderen?
DAG 6 (woensdag 25 maart): Angst 
DAG 5 (dinsdag 24 maart): Welke kleur heeft de toekomst?
DAG 4 (maandag 23 maart): Stel: de wereld vergaat maar jij blijft bestaan, wat van onze beschaving zou jij het meeste missen?

DAG 3 (zondag 22 maart): Is er een verandering, klein of groot, die jij al hebt veroorzaakt?


DAG 2 (zaterdag 21 maart): Denk je veel aan de toekomst?
 
DAG 1 (vrijdag 20 maart): Waar op de wereld denk je dat de mensen op dit moment het gelukkigst zijn?