Keer terug naar overzicht Translate EN
Ervaringstheater / Première / English Spoken / Niet rolstoeltoegankelijk / Buitenlocatie / Zonder zitplaatsen, staand

Werkplaats van de Woestijne & Luit Bakker

Queertopia

Queertopia is een conversie machine; met welke seksuele voorkeur je er ook ingaat, je komt er queer uit. Want seksuele voorkeur is een keuze. Althans, in de parallelle werkelijkheid die Bart en Luit voor ons schetsen.

In deze immersieve theatrale ervaring word je meegenomen in een uitvergroting van het publieke debat rondom liefde en seksualiteit: de LGBTQ+ lobby viert hoogtijdagen en hun propaganda is tot in de haarvaten van de maatschappij doorgedrongen. De beweging introduceert een nieuwe conversie methode. Jij hebt nu de mogelijkheid jezelf opnieuw te ontdekken.

Wat gebeurt er als we een wereld vormgeven waarin we liefde en aantrekking niet proberen te definiëren, als liefde geen onderdeel is van een politieke agenda? In deze filosofische en activistische voorstelling laten Luit Bakker en Bart van de Woestijne je reflecteren op existentiële vragen als “Is aantrekking iets wat je kunt programmeren en omvormen?” en “Is liefhebben iets wat ons wordt aangeleerd, of juist een wezenlijk onderdeel van ons?”

In Queertopia smelten de kwaliteiten van Luit Bakker en Bart van de Woestijne samen tot een geheel. Luit poogt in haar werk op een humoristische maar confronterende manier rolpatronen te doorbreken. Ze is maatschappijkritisch en zoekt naar de kwetsbaarheid van haarzelf en haar publiek. Bart smeedt in Werkplaats van de Woestijne levensvragen om tot denkervaringen, waarin je gedwongen wordt om op zoek te gaan naar jouw antwoord op een grote, onmogelijke vraag. Bart pelt politieke onderwerpen af tot existentiële vragen. Volgens hem moeten we meer over onszelf nadenken om te kunnen veranderen.

Werkplaats van de Woestijne was eerder te zien bij Cement met Kind komt kamer binnen (2019), In order of disappearance (2020) en Oxygen Debt (met Luit Bakker, 2021) en Het gewicht van een gedachte (i.s.m. Jurrien van Rheenen, 2022).

Coproductie met Festival Cement en Likeminds

LET OP: let op bezoek je het tijdsslot van 18:00 uur, dan is dit niet te combineren met een voorstelling om 19:00 uur.

Op 18 & 19 maart werken we bij deze voorstelling met Pay what you want. Je bestelt een ticket voor nul euro en betaalt na afloop van de voorstelling pas op locatie wat je wilt. Meer info vind je hier.

Is de voorstelling uitverkocht? Bij de kassa in ons festivalhart kun je je op de dag zelf met je telefoonnummer op de reservelijst laten plaatsen. Komt er een plekje vrij, dan bellen we je. Dat kan last minute zijn, dus zorg dat je in de buurt van ons festivalhart blijft.
Bekijk credits

Concept en regie: Luit Bakker & Bart van de Woestijne
Tekst: Luit Bakker & Bart van de Woestijne
Spel: Judith Schuur & Storm Vogel
Licht en scenografie: Tom Heintz & Jolein Kop
Geluidsontwerp: Jelle Hoekstra
Dramaturgie: Maarten Bos
Coach: Liet Lenshoek
Marketing: Anton van der Sluis
Zakelijk: Leonie Kuhlmann
Productie: Nikita Oldert en Ymke van Hoof
Met steun van: Likeminds, Fonds Podiumkunsten, Stichting Dioraphte, Stichting Lira