Turbulentie II
Keer terug naar overzicht
Theater / Test

Turbulentie II

Mats Vandroogenbroeck & Timo Sterckx + De Werfplaats

Wegens omstandigheden gaat de voorstelling Passionspiel van Ezra Fieremans en Marieke de Zwaan (onderdeel van Turbulentie II) op donderdag 23 en vrijdag 24 maart niet door. In plaats daarvan brengen we een bezoek aan De Werfplaats. LET OP: Vanwege deze programmawijziging start Turbulentie II met Mats Vandroogenbroeck & Timo Sterckx in Pand 18 (Sint Josephstraat 18). Vanuit Pand 18 gaan we te voet naar de Verkadefabriek voor een bezoek aan De Werfplaats. De begin- en eindtijd blijven hetzelfde als voorheen.

Mats Vandroogenbroeck & Timo Sterckx - Het Atomistisch Manifest

Vandroogenbroeck en Sterckx zijn beiden derdejaars Drama aan het KASK in Gent. Geïnspireerd door de absurdisten schreven ze een eigen manifest en knutselden ze een reeks avantgardistische acts bij elkaar. Een bloedserieus Cabaret Voltaire, balancerend tussen (pseudo)wetenschap, droom en clownerie.

Theater

Tekst: Mats Vandroogenbroeck, spel: Mats Vandroogenbroeck & Timo Sterckx, productie: KASK Drama, video: Bas Verbruggen & Wannes Vanspauwen, decor: Renaat De Backer, Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx, fotografie: Nona Demey, met dank aan: Bauke Lievens, Alexander Vantournhout, Het Bos, Fabrice Delecluse & Leo Verlinden.

De Werfplaats

Tijdens Festival Cement werkt een losse coalitie van schrijvers, spelers en muzikanten die elkaar niet kennen samen aan een werkstuk of interventie. Als onderdeel van Turbulentie II krijgen de bezoekers een kijkje in het werkproces van De Werfplaats.