Keer terug naar overzicht
Theater

Teun Smits & Linda Zijl / Eendagsvlieg bij Avond

STUK

Een hilarisch en tragikomisch relatiedrama over twee mensen die samen door willen maar niet weten hoe. De altijd zo stabiele relatie van Guus en Mathijs staat plotseling op het spel. Het is laat en ze zijn moe, maar slapen zal niet gaan. Uit het niets is hun toekomst samen op losse schroeven komen te staan, en voor de ochtend aanbreekt zullen ze moeten praten. Maar waar begin je als je niet weet wat er echt besproken moet worden? En waar stop je, als alles opnieuw bespreekbaar is?

Eendagsvlieg bij Avond bestaat uit Linda Zijl en Teun Smits, en werkt onder de vleugels van Keesen&Co. Linda Zijl studeerde in 2015 af aan ArtEZ Toneelschool Arnhem. Teun Smits studeert in 2016 af aan HKU schrijfopleiding. Eerder maakten ze samen Taai Vlees (ITS Festival 2014, hernomen in Compagnietheater 2015). Linda Zijl ontving op het ITs Festival 2015 de ITs Acteurs Award.

Het gezelschap werkt vanuit nieuw repertoire dat zij zelf ontwikkelen en waarin het menselijk gedrag centraal staat. De stukken van Eendagsvlieg bij Avond gaan meestal over alledaagse gebeurtenissen en zitten vol herkenbare situaties. Maar er zit altijd meer onder; bergen ellende met flinke scheppen zoetstof.

Onder de vleugels van Keesen&Co, regie Willibrord Keesen, tekst Teun Smits, spel Linda Zijl, Teun Smits.