Tamar Blom & Gerjan Piksen
Keer terug naar overzicht
Theater / Language no Problem

Tamar Blom & Gerjan Piksen

White Noise

Je stapt een witverlichte tunnel binnen. Het is rustig, stil. Er trilt iets. Terwijl je naar voren beweegt in de tunnel, begint de wind te waaien. De storm steekt op, raakt je aan, omgeeft je.

De installatie White Noise geeft je de kans om jezelf onder te dompelen in een overweldigende sensorische beleving, die je uitnodigt om jouw eigen plek in een eindeloosheid van chaos te verkennen. Voel je je veilig? Kan je rust vinden? Ben je er nog?

Tamar Blom en Gerjan Piksen komen elkaar tegen buiten de grenzen van hun eigen disciplines en vinden daar iets nieuws. Gerjan is van huis uit componist, Tamar mimespeler en performanceartiest. Met White Noise maakten zij een installatie die aanspraak doet op je zintuigen en je meeneemt in een totaalervaring: het publiek voelt, hoort, ziet witte ruis en gaat erin op. Voor Tamar en Gerjan is White Noise een compositie en choreografie tegelijk, met de bezoeker zelf als speler.

Tamar Blom (1992) rondde zijn opleiding Mime aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af in 2014. Hij richtte samen met Kajetan Uranitsch het gezelschap Wild Vlees op en zette dit later voort met Francesca Lazzeri en Job Rietvelt. Wild Vlees stond op Festival Cement met de voorstellingen When everything is human, the human is an entirely different thing, An incomplete life en Study for figure. Tamars verdere werk richt zich op ruimtelijkheid en de ervaring van de toeschouwer. De toeschouwer is niet passief, maar onderdeel van het werk.

Gerjan Piksen is componist en theatermaker en heeft de opleiding T.I.M.E. (muziektheater) gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De voorstelling Het Verhaal Van Het Verhaal van Jetse Batelaan (Theater Artemis), waar Gerjan de muziek voor componeerde, won de Zilveren Leeuw tijdens De Biënnale van Venetië. Op dit moment volgt hij een ontdekkingentraject bij het interdisciplinaire muziektheatergezelschap de Veenfabriek in Leiden.

White Noise is de eerste samenwerking tussen Tamar en Gerjan. Een eerdere versie van White Noise was te zien op Over het IJ Festival 2019.

Let op: Deze installatie is te bezoeken tussen specifieke tijden. De duur van een bezoek is 10 minuten.
Te zien tussen 13 - 15u, 15.30 - 17.30u, 19 - 22u op:
Do 5 aug, vr 6 aug, za 7 aug, zo 8 aug, di 10 aug, wo 11 aug, do 12 aug, vr 13 aug, za 14 aug, zo 15 aug, di 17 aug, wo 18 aug, do 19 aug, vr 20 aug, za 21 aug, zo 22 aug.