Sonja van Ojen & Hendrik Kegels
Keer terug naar overzicht
Cement Productie / Language no Problem

Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

om de hoek woont een struik

In om de hoek woont een struik brengen theatermakers Sonja van Ojen en Hendrik Kegels een miniatuurstad tot leven. Het publiek zit rondom hun zelfgebouwde maquette en is getuige van een woordeloos schouwspel. De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, de krokussen gaan open en... Huh? Vliegt daar nou zomaar een huis de lucht in?

In deze beeldende voorstelling staan niet de mensen, maar alle andere inwoners van de stad centraal.  Zo spelen de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein de hoofdrol. Deze heerlijke en fantasievolle voorstelling zal begeleid worden door een filmische soundtrack.

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels studeerden in respectievelijk 2019 en 2018 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en start in het najaar van 2021 een vierjarig talenttraject bij Stip jeugdtheaterproducties.

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels maken conceptueel beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is fantasierijk, soms absurdistisch, en wordt gekenmerkt door een speelse, soms haast naïeve beeldtaal. Met fantasie als werktuig nodigen ze het publiek uit om dichter bij het andere te komen en aandachtiger te zijn voor hun omgeving.

In 2020 wonnen Sonja & Hendrik de BNG Theaterstimuleringsprijs met het concept van deze voorstelling.