Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen
Keer terug naar overzicht
Theater

Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen

No Coincidence, No Story

Soms worden we in het midden van een overzichtelijk stuk leven overvallen door een onwaarschijnlijk toeval. Op dat moment lijken de realiteit en het bovennatuurlijke elkaar te raken en is het bijna een kwestie van geloven. Berten Vanderbruggen en Siona Houthuys dagen het toeval uit, manipuleren het, dwingen het af en beredeneren het. Opdat het voor eens en altijd duidelijk is waarvoor we nog hoop mogen koesteren.

Berten en Siona wonnen met No Coincidence, No Story De Troffel 2018 en het Nieuwstedelijk gaf hen de wildcard voor jonge kunstenaars. Berten Vanderbruggen (1989) is beeldend theatermaker. Hij maakte zijn eerste voorstellingen binnen het Villanova Festival in de Studio, schoolde zich bij tot scenograaf en maakte o.a. de scenografie voor de voorstelling Speelgoed die op het ITS festival de Debuutprijs won waarna een tournee door Nederland volgde. Met zijn maquettevoorstelling Hier is Hautnah, die hij voor Artforum maakte, speelde hij op verschillende kinderfestivals. Hij ontwierp daarnaast decors voor Elena Peeters, Het Gevolg, etc.

Siona Houthuys (1989) is podcast- en theatermaker. Met haar AudioCollectief SCHIK maakt ze audioverhalen voor op locatie en thuis. Waaronder de theatrale audiowalk Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer, die werd geselecteerd voor IDFA 2016. En de zesdelige podcast BOB, die de publieksprijs bij De Tegel in de wacht sleepte. Haar solo- en afstudeervoorstelling Speelgoed won op het ITS festival 2016 de Debuutprijs.