Keer terug naar overzicht
Dans

Sarah Bostoen / Compagnie Monica

Glimpses In Turbid Water

De Vlaamse Sarah Bostoen (1985) studeerde Danstheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Als danseres werkte ze o.a. samen met choreograaf Arno Schuitemaker en United Cowboys. Sinds 2010 creëert ze onder de naam compagnie Monica eigen werk. 
Het constante zoeken naar antwoorden op het bestaan en ongrijpbare, kleinmenselijke emoties vormen de uitgangspunten van haar werk. Hieruit ontstaat een dans die de tastbaarheid heeft van een sculptuur en de intensiteit van poëzie. 

In Glimpses In Turbid Water cirkelen een man en een vrouw in een onbestemde ruimte om elkaar heen, tastend in het duister. Ze zijn zich bewust van elkaars aanwezigheid maar komen nooit echt tot contact. Een onzichtbare kracht trekt hun aandacht, bespeelt hen en houdt hen in de greep. Een kracht die van alles kan zijn; God, Satan, een verloren geliefde, hun geweten of Big Brother. De performers tasten hun grenzen af in een zoektocht naar steeds meer en beter, naar vrijheid en geluk. Ze zijn op zoek naar een persoonlijk ideaal maar botsen met de realiteit van het heden. Ze graven in zichzelf naar wat ze al lang vergeten waren, maar wat hun lichaam zich nog herinnert. Heel af en toe, als bij toeval, valt alles haarscherp op zijn plek.

Geïnspireerd op de tekst Not I van Samuel Beckett en het werk Mogelijkheid van een eiland van Michel Houellebecq.

Concept, choreografie Sarah Bostoen, dansers Esse Vanderbruggen, Miguel do Vale, muziek Ralph Timmermans, dramaturgie Lise Surmont, lichtontwerp en techniek Pieter Verhoeve, coaching Justine Maxelon, productie compagnie Monica vzw, coproductie De Spil. Met de steun van Provincie West-Vlaanderen, Schouwburg Kortrijk, Le Bateau Feu Scene Nationale Dunkerque (FR), De NWE Vorst Tilburg (NL), DansBrabant (NL), Summerstudios 2014, Flanders Inshape en deAuteurs. Met dank aan CAMPO en les ballets C de la B.