Sanne Nouws
Keer terug naar overzicht
Theater

Sanne Nouws

Victoria

Sanne Nouws (1986) laat graag menselijk onvermogen zien. Ging het in Naked (2013) om de zelfverkozen buitenstaander aan de rand van een stad, in GOED/KWAAD (dat Sanne maakte bij Theater Artemis) speelde één man een klas vol pestkoppen en meelopers, uitdagers en uitlokkers, waaghalzen en lafbekken. 

In Victoria geeft Sanne de ruimte aan tragische strevers. Een man en een vrouw zijn tot elkaar, de ruimte en het publiek veroordeeld. Zij verlangen hartstochtelijk naar precies datgene wat ze niet hebben. 

Het is een droomspel: het is onduidelijk of er veel of weinig tijd verstrijkt, scènes en situaties lijken zich te herhalen, personages verdichten of verdubbelen zich. Wie verwachtingen heeft, zou vanavond wel eens teleurgesteld kunnen worden.

Regisseur Sanne Nouws studeerde Theater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze in 2008 haar diploma behaalde. In 2013 studeerde ze cum laude af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Toneelschool. Sanne maakt levensecht, grappig en soms gevaarlijk theater. Ze werkt graag met en vanuit een locatie en regisseert bij voorkeur glorieuze mislukkingen. 

Regie Sanne Nouws, tekst naar 'Een Droomspel’ van August Strindberg, dramaturgie Thomas Lamers, scenografie Sarah Nixon, spel Marijn Brussaard, Nina Fokker, productie Frascati Producties, ontwikkeld binnen Fraslab van Frascati Producties.