Sanne Nouws
Keer terug naar overzicht
Theater / Cement Productie

Sanne Nouws

Een feest voor Boris

Wie een voet heeft

Kan hem breken

Wie er een heeft

Wie geen voet heeft

Wie er geen heeft

Kan hem niet breken

De Goede heeft geen benen, maar ze is wel goed. Zo goed dat ze zich ontfermt over het welzijn van de beenlozen in de inrichting voor beenlozen. Zo goed dat ze met Boris trouwt. Boris heeft ook geen benen, maar Johanna wel. Zij wast hun stompen. In dit bizarre huishouden wordt feestelijk op elkaar geparasiteerd.  Een samenleven dat uiteindelijk barst en eindigt in de grande finale; de verjaardag van Boris.

Thomas Bernhard schreef dit macabere stuk in 1970. Het is het eerste toneelstuk van zijn hand. De vertaling van Sanne Nouws is de eerste Nederlandse versie. Sanne is gefascineerd door zijn personages: Het zijn halve mensen die proberen een hele te zijn. 
Sanne werkt opnieuw samen met Sarah Nixon en Liesje Knobel, Thomas Lamers en Nina Fokker. Samen ontwikkelt dit artistieke team van generatiegenoten een eigen beeldende stijl met existentiële thema’s en zwarte humor.

Regisseur Sanne Nouws (1986) studeerde Theater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze in 2008 haar diploma behaalde. In 2013 studeerde ze cum laude af aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Theaterschool met Naked. Na haar afstuderen debuteerde Sanne bij Theater Artemis met Goed Kwaad (ook te zien tijdens Festival Cement 2014). Vorig jaar stond ze met haar voorstelling Victoria ook op Festival Cement.

Tekst Thomas Bernhard, regie & vertaling Sanne Nouws, dramaturgie Thomas Lamers, spel Nina Fokker, Manon Nieuweboer en Joey Schrauwen, muziek Milan Mes, feest Hidde Aans-Verkade, Freek Nieuwdorp, Rob Smorenberg, Dennis Tiecken, decor Sarah Nixon, kostuums Liesje Knobel, productie Mara Aronson, lichtadvies Wilfred Loopstra, begeleiding vertaling Rezy Schumacher, coproductie Theaterfestival Boulevard.

Voorstelling in het kader van PLAN talentontwikkeling Brabant.