Sanne Nouws
Keer terug naar overzicht
Theater

Sanne Nouws

Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen (8+)

Een voorstelling vol humor die ieder moment uit de hand kan lopen

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Vanavond zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Dan komt de vrouw van Het Bureau het theater binnen en legt de voorstelling stil. Hendrik IV is volgens haar ongeschikt voor kinderen, er zijn al klachten binnengekomen van ongeruste ouders.

Sanne Nouws maakt levensecht, grappig en soms gevaarlijk theater. Haar jeugdvoorstellingen kunnen niet bestaan zonder kinderen. Ze rekt de spelregels op en laat echt en nep rigoureus door elkaar lopen. Vorig jaar stond ze op Cement Festival met een indrukwekkende enscenering van de Cementproductie Een feest voor Boris. In 2015 toonde ze er Victoria en in 2014 presenteerde Cement Goed Kwaad, Sannes regiedebuut in het jeugdtheater bij Artemis.

Festival Cement zal de komende jaren nog twee voorstellingen met Sanne Nouws ontwikkelen.

**** Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant.nl: “Hendrik IV, ongeschikt voor kinderen is een meer dan geslaagde, vette knipoog naar alle vertrutting rondom kinderen in onze samenleving in het algemeen en die in het jeugdtheater in het bijzonder.” 

Alvast in de stemming komen voor deze voorstelling? Oefen dan alvast het nummer Alles kan. De lyrics vind je hier.

Tekst & Regie: Sanne Nouws, spel: Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Len Pillen, scenografie: Liesje Knobel, muziek: Niels Kuiters, lichtontwerp: Wilfred Loopstra, techniek: Maarten Verheggen, productieleiding: Kim Eldering, met dank aan: Martine Manten en Rineke Roosenboom, flyer foto: Rik Engelgeer, flyer ontwerp: Joost de Haas, producent: STIP theaterproducties

NB: Op zaterdag nodigen we alle kinderen uit om na afloop van de voorstelling nog even na te praten met kinderfilosofe Sabine Wassenberg. In dit half uurtje praat ze graag met hen over het motto van Hendrik: Alles kan als je maar wilt dat het kan. Dit nagesprek duurt een half uurtje en vindt gewoon plaats in de zaal van de voorstelling.