Keer terug naar overzicht
Dans

Sandman / Sabine Molenaar

Touch me

Touch me gunt ons een inkijk in een droomachtig universum van een herkenbaar, maar anoniem wezen. In een bizarre reeks tableaus schiet het heen en weer tussen traagheid en uitbarstingen van energie. De vele facetten van intimiteit vormen de leidraad; tederheid, hardheid, kwetsbaarheid, eenzaamheid, maar ook de schoonheid en de troost. Wat betekent intimiteit voor je lichaam, voor je zelfbeeld? En wat als je eigen intimiteit botst met die van een ander? Touch me schetst die zoektocht in een keten van metamorfoses en beweegt daar waar naakt of gemaskerd zijn naadloos in elkaar overvloeien.

In een handomdraai switcht Touch me van sfeer, beeld, tijd en ruimte. Een taboeloos spel. Zo toont de voorstelling ook de achterkant van de dingen, en speelt met de grenzen van illusie en desillusie. 

Sabine Molenaar maakte twee jaar geleden de virtuoze solo That’s it, waarmee ze op Festival Cement debuteerde onder de naam van haar gezelschap Sandman. Met That's it won ze de eerste prijs in Bilbao ACT festival en de TAZ/Elle-prijs voor Strafste Vrouwelijk Talent op Theater Aan Zee in Oostende.

Concept/regie Sabine Molenaar, performer Sabine Molenaar, muziek Malik Djoudi, Julien Lepreux, dramaturgisch advies Lena Meckler, lichtontwerp Filip Timmerman, scenografie Filip Timmerman, Amber van den Hoeck, geproduceerd door Sandman vzw, uitvoerend producent Kosmonaut Production, co-productie Workspacebrussels, Festival Cement, de Brakke Grond, CAMPO, ACT Festival Bilbao, TAKT Dommelhof, DansBrabant. Met de steun van de Vlaamse overheid.

Sabine Molenaar wordt in haar praktijk ondersteund door Plan Talentontwikkeling Brabant, een samenwerking tussen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, Podium Bloos en Circo Circolo.

Meerdere voorstellingen bezoeken op donderdag 19 maart? Pak een pakketje! 
Eten - Mokhallad Rasem & Thomas Janssens: Closed Curtains - Sandman/Sabine Molenaar: Touch me voor maar € 32,50.