Sam Scheuermann
Keer terug naar overzicht
Theater / Dans / Beeldend / Cement Productie / Language no Problem

Sam Scheuermann

Nomaden

Hoe vloeibaar is de mens?

Een grote, lege betonnen vloer met in het midden een glazen ruimte. Daaromheen beweegt een groep mensen. We lopen, we flowen, we verkennen. We lijken te weten waar we heen gaan. Maar is dat wel zo?

Nomaden onderzoekt hoeveel vrijheid wij ervaren in de hypermobiliteit die ons leven kenmerkt. We vliegen van baan naar baan, van huis naar huis, van de ene relatie in de andere. En toch is er dat verlangen om ergens thuis te komen.

Sam Scheuermann is laatstejaars student aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht. Haar werk typeert zich door een beeldende kijk op de ruimte en de posities van mensen die zich daarin begeven, met een focus op de onderlinge relaties tussen deze figuren. Sam zegt: “Theater is kijken naar anderen. Wat komt erbij wanneer de ander de ruimte binnentreedt, en wat gaat er verloren?” Dit spanningsveld komt tot uiting in werk dat gelaagd en abstract is en sterke museale kwaliteiten kent. De afgelopen twee jaar onderzocht ze dit onder andere binnen een talentontwikkelingstraject met United Cowboys.

Regie: Sam Scheuermann, scenografie: Erik van de Wijdeven en Sam Scheuermann, met: Anna Bentivegna, Tim Bogaerts, Koen van der Heijden, Kris Hutten, Felix Schellekens, Timo Tembuyser, Erik van de Wijdeven, kostuums: Atelier Fritz productie: Geertje Spaan, geluid: Krijn Moons, licht: Erik van de Wijdeven, decor: Erik van de Wijdeven, begeleiding: Maarten Lok, een productie van: Festival Cement en VIA ZUID.

Sam Scheuermann is een nieuwe maker, die met steun van VIA ZUID – Limburgs talentmakelaar en co-producent in de podiumkunsten - op weg is naar de professionele beroepspraktijk.