Keer terug naar overzicht
Dans / Language no Problem

Sabine Molenaar / Sandman

Almost Alive

Een maalstroom van associaties

We worden elke dag blootgesteld aan een spervuur aan informatie en indrukken. Maar soms zou je die niet aflatende, pulserende stroom prikkels stop willen zetten. Al is het maar voor even: Weer op adem komen en je eigen hartslag terug voelen. 

Dus druk je de pauzeknop in en sluit je je ogen en oren. Om er dan achter te komen dat er ook aan de binnenkant van je oogleden beelden blijven verschijnen. Terwijl er in de holtes van je hoofd nog steeds flarden van geluiden en stemmen echoën. 

Moet je dan dieper gaan, verder weg van de realiteit naar die donkere plek van gapende leegheid en stilte? Daar waar geborgenheid en rust wachten, maar tegelijkertijd ook desoriëntatie en chaos op de loer liggen.

In de interdisciplinaire voorstellingen van Sandman, met hun droomachtige kwaliteit, hanteert danseres Sabine Molenaar een extreem fysieke, beeldende bewegingstaal met als essentieel element de transformatie: transformaties van beelden, gemoedstoestanden, fysieke sensaties en energie.

Met haar eerste solo That's it uit 2013 won Sabine Molenaar onder andere de eerste prijs op het Bilbao ACT festival en de prijs voor Strafste Vrouwelijk Talent op Theater Aan Zee.

Concept & choreografie:  Sabine Molenaar, dramaturgisch advies: Lena Meckler, scenografie: Amber Vandenhoeck, dans: Sabine Molenaar, muziek: Jochem Baelus, productie: Sandman i.s.m. Kosmonaut, licht: Amber Vandenhoeck, video & techniek: Gertjan Biasino, Gertjan Biasino, fotograaf publiciteitsfoto: Luc Depreitere, met dank aan: Mike van Alfen, coproductie: Festival Cement en DansBrabant, met de steun van: PLAN talentontwikkeling Brabant, TAKT Dommelhof, BUDA, De Warande, Théâtre de Vanves

Voorstelling in het kader van PLAN talentontwikkeling Brabant.