Keer terug naar overzicht
Theater / diner / Afzender Cement @ Boulevard / Niet rolstoeltoegankelijk

Radicale Gezelligheid

Misschien een laatste maal

Tien gasten worden uitgenodigd om samen te dineren en te spreken. Aan de hand van (drank)spellen en denkoefeningen wordt het gesprek op gang gebracht. Over het mooiste uitzicht dat we ooit zagen, stoffelijk overschot en faceswappen met een dode. Over wat we doen, en nalaten. 

De gastvrouwen van Radicale Gezelligheid serveren, onder het genot van wijn en frietjes, de sterfelijkheid. Zij reflecteren met u op het leven en de lege plek, die we allemaal ooit aan tafel zullen achterlaten. 

Opdat we met een volle buik en als Broeders in de Dood onze weg voortzetten.

Radicale Gezelligheid staat onder artistieke leiding van Lisanne van Aert (1993) en Lotte Lola Vermeer (1992). Zij leerden elkaar kennen tijdens de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Vorig jaar speelden zij samen met hun moeders De wereld heeft ons failliet verklaard op Festival Cement, een voorstelling over werkloosheid, zorgzaamheid en omgaan met verlies.

Radicale Gezelligheid maakt theater om existentiële en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Hiervoor roepen Lisanne en Lotte de hulp in van allerlei soorten (ervarings)experts, variërend van seniorenpopkoren tot cryptogram-makers, en hun moeders. Met hen delen zij ook vaak het podium. Zo creëren zij een gemeenschappelijk platform om met elkaar en de ander in dialoog te gaan.

Première op 5 augustus.

Credits:
Concept en uitvoering: Lisanne van Aert en Lotte Lola Vermeer
Openhartige gesprekken met onbekende tafelgenoten - Theaterkrant over Radicale Gezelligheid
Nieuws
zo 07 augustus 2022

Openhartige gesprekken met onbekende tafelgenoten - Theaterkrant over Radicale Gezelligheid

Misschien een laatste maal is een poging om ongemak rondom de dood even opzij te schuiven en Radicale Gezelligheid slaagt hier vakkundig in. - Theaterkrant kwam kijken bij Radicale Gezelligheid en schreef er een recensie over
First Contact: Het Pijpcollectief
Verdieping
vr 24 januari 2020

First Contact: Het Pijpcollectief

Ieder jaar is de selectie van Festival Cement een combinatie van oude bekenden en nieuwe gezichten. In de terugkerende rubriek First Contact stellen we je, aan de hand van een kort vragenvuur, graag voor aan makers die komende editie voor het eerst op Festival Cement staan. Deze keer is het de beurt aan Het Pijpcollectief.